Power9

IBM Yapay Zekalı Yeni İşlemcisi Power9’u Tanıttı!

Dünyaca ünlü teknoloji firması IBM yapay zekaya sahip yeni işlemcisi Power9’u tanıttı!

Son zamanların teknolojik açıdan en çok konuşulan ve üzerinde durulan konularından bir tanesi kuşkusuz Yapay Zeka oldu. Birçok firma yapay zeka ile çalışan ürünler ve teknolojiler üretmek için adeta birbirleri ile yarıştalar. Kuşkusuz dünyanın en köklü teknoloji firmalarından IBM’de bu alanda bir adım atmaktan geri durmadı.

Yapay Zekalı İşlemci Üstün Performans Sunacak!

IBM, yapay zeka ile çalışan yeni işlemcisi Power9’u tüm dünyaya duyurdu. Yapılan açıklamalara göre yeni işlemci üst düzey bir performans sunacak. IBM bir önceki yapay zekalı işlemcisi Power8’den 4 kat daha iyi performansa ve bant genişliğine sahip yeni modeli ile gücüne güç katacak. Tanıttığı işlemcinin yanı sıra bu işlemcinin kullanılacağı sunucu sistemini de tanıtan firma iki birleşenin bir arada daha yüksek performans sunacağının garantisini veriyor.

IBM Power Systems AC922 adı ile tanıtılan yeni sunucu gücünü yapay zekalı Power9 işlemciden alacak. Derin öğrenme (deep learning) özelliğine sahip bu yeni sunucu sayesinde yapay zeka işlemleri normal sistemlere kıyasla 3.8 kat daha hızlı ve verimli çalışacak.