Hyundai IONIQ 1 1

Hyundai IONIQ Satışa Çıkmaya Hazırlanıyor

Hyundai IONIQ elektrikli araçları ülkemizde satışa çıkmaya hazırlanıyor. Yeni seri hibrit araçların özellikleri neler? Ülkemizde bu araçlar ne kadar fiyatla satılacak? İşte tüm detaylar.

Elektrikli araçlar üzerinde yapılan yatırımlar giderek artmaya devam ediyor. Çok pahalı markaların, çok lüks araçlarında yer alan hibrit motorlar yaşanan gelişmelerle beraber standart araçlarda da yer almaya başladı. Özellikle Toyota tarafından sunulan hibrit araçlarla beraber yaygınlaşmaya başlayan teknoloji şimdi ise Hyundai ile gündemde.

Ülkemizde de çok kısa süre içerisinde satışa çıkması beklenen Hyundai IONIQ modeliyle beraber elektrikli otomobil alanında daha düşük bütçeli araçlarda artmaya başladı. Tasarımlarıyla dikkat çekici modellerden biri olacağı düşünülen Hyundai IONIQ modellerinin teknik donanımı ve fiyat bilgisi konusunda da açıklamalar yapıldı. Hyundai IONIQ özelliklerine daha yakından bakalım.

Hyundai IONIQ

Hyundai IONIQ Tüm detaylar

Aracın motorundan başlayacak olursak karşımıza 1.6 litre hacminde GDI motorlar çıkıyor. Standart benzinli motorlara göre daha iyi bir performans sunması beklenen Kappa motorların, elektrikli motorlarla da desteklendiğini ekleyelim. Polimer pile sahip ve 43 beygirlik elektrikli motor ile ana motoru destekleyen aracın toplam beygir değeri ise 141 olarak ölçülüyor. Tork kısmında da yine yüksek bir performans görüyoruz ve 256 Nm maksimum tork miktarı da hızlanma konusunda başarılı bir performans elde edildiğini gösteriyor.

Hyundai IONIQ

Motor kısmında çok daha çevreci bir seri olan yeni araçların teknolojisinde de bir hayli gelişim görmekteyiz. Aracın içerisinde iki farklı sistem görüyorsunuz. İlk olarak standart multimedya sistemi olarak sunulan 8 inç ekran dikkat çekiyor. Navigasyon ve eğlence sistemleri sunan ekranların Android Auto ve Apple CarPlay desteği sunduğunu da görmekteyiz.

Bir diğer ikinci ekran ise 7 inç boyutunda ve bu ekran aracın hibrit sistemi hakkında bilgiler elde etmenizi sağlıyor. İki bilgilendirme ekranıyla kullanıcıların karşısına çıkacak olan modelin paketlerine göre teknolojilerinin değiştiğini de ekleyelim. Bir model de Progressive Pack ile daha üstün bir teknoloji sunacak olan araçların, bir diğer paketinde ise Elite Plus DCT paketi sunması bekleniyor.

Hyundai IONIQ Fiyatları

Progressive Paket: 150 Bin TL

Elite Plus DCT Paket: 123 Bin TL