Huaweinin en yeni Kirin 970 yongasi o kadar zeki ki icinde kendi AI islemcisi var

Huawei’nin en yeni Kirin 970 yongası o kadar zeki ki, içinde kendi AI işlemcisi var

Huawei, yeni bir özelliği barındıran son nesil hiper hızlı mobil yongalarından Kirin 970 işlemcisini kısa süre önce duyurdu. Kirin 970’in bulut tabanlı AI ve AI’yı eskiye nazaran çok daha hızlı çalışmasını sağlayan yapay zeka platformu yer alıyor.

Huawei, iki yeni AI teknolojisinin birbirlerini tamamlayacaklarını belirtirken, daha hızlı be kişiselleştirilen verile ve çevresindeki dünyayı çok daha iyi anlayıp telefon kullanıcılarına daha fazla deneyim sunuacak dedi. Aslında AI genelde Siri ve Google Asistan’larla ilişkili durumdayken, Huawei, bunların yerine NPU’nun süper hızlı resim tanımasını işaret ediyor.

Kirin 970, aynı özelliklere sahip fişlerden daha fazla ve hızlı çalışıyor. Dakikada 2.000 görüntü işleyebilir durumda. Resim tanıma becerisi ise bir gösterimde kendini gösterdi. Birçok basit objeyi çok kısa sürede tespit edebildiği ortaya çıktı.

Kirin 970, Sanpdragon 835 gibi 10nm’lik teknoloji ile üretildi. Şaşırtıcı olacak ama 5.5 milyon transistöre sahip olarak geliyor.8 çekirdeki CPU ve 12 çekirdekli GPU’ya sahip. Cortex A73 CPU’ya sahip bir çipten 25 kat daha fazla ve 50 kat daha verimli olduğu iddia edildi.

Huawei’nin yapay zeka konusunda çok fazla iddiası var fakat, sanal bir asistanla beraber ilişkiye girmediğinden, Kirin 970 ve NPU nerelerde tam olarak kullanacak henüz belli değil. ancak yeni yongayı kullanan ilk telefon Mate 10 olacak gibi duruyor.