Huaweiin yuz tanima sistemi Face IDdan 10 kat daha hizli olabilir

Huawei’in yüz tanıma sistemi Face ID’dan 10 kat daha hızlı olabilir

iPhone X‘daki parmak izi sensörü yerine Face ID teknolojisinden faydalanıp akıllı telefon pazarında büyük bir önem kazanan Apple, Android platformundaki cihazların bir adım önünde olduğunu artık biliyor. Fakat Huawei bu kuralı değiştirmek için Apple‘a sırf rakip olabilmek adına yeni bir yüz tarama sistemi geliştirdiğini ve Face ID’dan 10 kat daha iyi olduğunu söylüyor.

Kısa süre önce Honor V10 lansmanı sırasında yüz tanıma teknolojisi hakkında bazı açıklamalarda bulunan Huawei, kendi TrueDepth sistemlerinin tüm piyasaya göre daha iyi ve çok daha hızlı çalıştığını ifade etti. Açıklamalarında insan yüzünün 3D haritasını oluşturmak adına kızılötesi ve projektör teknolojilerini birleştirerek altın kural yolunda ilerlediğini belirtti. Kendilerine özel olan teknik 10 saniyede 300 bin puanı yakalayacağı iddia ediliyor. Bu bakımdan Apple’ın sisteminden 10 kat daha hızlı olabilir.

Ayrıca mobil ödeme için parmak izinden daha hızlı olacaklarını söyleyen Huawei, yüz tanıma sistemiyle telefon kilidini açmak sadece 400 milisaniye dedi. Fakat bunları söylerken hiçbir cihazında şuan TrueDepth olmadığını belirtelim.

Huawei hangi cihazda bu teknolojinin olacağını ise henüz açıklamadı.