Huawei

Huawei Yeniden En Çok Satan Marka Oldu

Akıllı telefonlar dünyasında genel satış rakamlarına bakıldığında 3.sırada yer alan ve Samsung ile Apple’ın hemen arkasında 3.büyük akıllı telefon devi olarak gösterilen Huawei, kısa süre öncesine kadar kendi ülkesi Çin’de akıllı telefon satışında ikinci sıraya düşmüştü. Şimdi ise açıklanan son raporlar markanın bir kez daha liderliği eline aldığını gösterdi. İşte detaylar.

Huawei akıllı telefon dünyasının aranan markalarından bir tanesi. Yayınlandığı andan bu yana sürekli olarak genişlemeye devam eden P serisi ve sürekli olarak bu seriyle beraber gelen yeni özellikler derken akıllı telefon dünyasında ilgi çekmeyi başaran marka şimdilerde amiral gemisi serisi olan P serisine ek telefonlarda sunuyor. Bir nevi Samsung’un uyguladığı taktikleri uygulayarak her kategoride akıllı telefon satışı gerçekleştiren marka son olarak ise Lite serileriyle adını duyurdu.

Fakat tüm bu çalışmaya rağmen markanın geçtiğimiz günlerde yeni dönem açıklamasında kendi ülkesi Çin içerisinde satışlarının kırıldığı ve Oppo’nun öne geçtiği görülmüştü. Bir başka Çinli akıllı telefon üreticisi olan Oppo’nun liderliği ele almasından sonra markanın nasıl adımlar atacağı da merakla bekleniyordu. Beklenen adım ise Huawei P10 serisi amiral gemisi akıllı telefonlarla beraber geldi. Amiral gemisi modellerini yayınlayarak kaybettiği yeri yeniden almak isteyen Çinli teknoloji devi sonunda başarılı oldu. Yayınlanan son raporda Huawei’nin tekrar liderliği eline aldığı görülüyor. Üstelik rakiplerinin yükselişlerine rağmen.

Huawei Tekrar Çin Genelinde İlk Sırada

Raporda yer alan detaylara göre marka 2017’nin ilk çeyrek verilerinde 21 milyon telefon satışı gerçekleştirdi. Bu rakamla beraber Huawei tekrar liderliği de eline almış oldu. Pazarın liderliğini %18 oranında paya sahip olarak eline alan markanın bir anda 21 milyon satış rakamına ulaşması ise dikkatlerden kaçmayan bir diğer nokta oldu.

Huawei

Telefon devinin bu rakamları sadece amiral gemisi akıllı telefon serileriyle mi elde ettiği yoksa başka serilerinde bu duruma etkisi olup olmadığı merak konusu. Öyle ki tanıtıldığı andan bu yana Huawei P10 serisi akıllı telefonların hem satış oranları hem de gösterilen ilgi seviyesi maksimum derecelerde. Haliyle Çin genelinde ilk sırayı almasında da ilk olarak markanın amiral gemisi akıllı telefonlarının etkisi olduğu düşünülüyor.

Oppo İkinci Sırada Yer Aldı

Açıklanan bu rakamlardan sonra uzun süredir liderliği elinde bulunduran bir başka Çinli teknoloji devi olan Oppo’nun ise markanın hemen arkasında 20 milyon telefon satışıyla beraber ikinci sırada yer aldığı belirtildi. Henüz konu hakkında Oppo firmasından bir açıklama gelmemiş olmasına karşın bu rakamlar Oppo’nun satışlarında düşüş yaşadığı anlamına gelmiyor. Bunun aksine markanın %50 üzerinde bir satış artışı elde etmesine rağmen Huawei akıllı telefonlarının gerisinde kaldığını belirtelim.