Huawei P30 Lite

Huawei P30 Lite’ın Özellikleri Belli Oldu

Son zamanlarda akıllı telefon konusunda kendini öne çıkaran Huawei, Apple’ı geride bırakarak en çok ikinci telefon üreticisi durumuna geldi. 2020’de de hedefi ilk sırada olmak isteyen Çin’li şirket, P30 ve P30 Pro ailesini bu yıl ilk kez kullanıcılara sunacak. Bu aileye bir telefon daha dâhil oldu o da P30 Lite modeli.

P30 ailesinin model kodlarında Mariei Claire, Elle ve Vogue gibi popüler isimlere dâhildir. P30 Lite ise son sırada yerini alan Mariei Claire kod ismini alarak, MAR-LXIM model numarası ile kendini gösterdi.

huawei p30 lite

P30 Lite Özellikleri

Bu internet internet tarayıcısı sayesinde User Agent sayesinde cihazın 1080 x 2312 piksel yani bu demek ki FULL HD+ çözünürlük sunan bir ekran ile karşımıza çıkacak. 6 inç büyüklüğe sahip ve bu ekranın yer aldığı P30 Lite’a Kirin 710 gücünü katacak. Parmak izi okuyucusu da telefonun arka kısmında yerini alıyor. Aynı zamanda arkada üç kamera ile geleceğini de belirtelim. 20 Megapiksel çözünürlüğündeki ana kamera ve 16 Megapiksel + 2 Megapiksel çözünürlüğünde kamera olması bekleniliyor.