Huawei Çentik kapatma

Huawei P20 Pro’da Çentik Kapatma Nasıl Yapılır?

Son yılların parlayan yıldızı diyebileceğimiz markasına ait Huawei P20 Pro’da yer alan çentik bölümünün nasıl kapatılacağını açıklıyoruz.


Essential Phoneile başlayan iPhone X ile devam eden çentik furyasına katılan markalardan biri de Huawei oldu. Bu çentiklerde kamera, algılayıcı ve bazı sensörler konuluyor. Birçok marka’nın birden fazla cihazında da bu çentikleri görmeye devam ediyoruz.

Huawei‘nin P20 Pro‘sun da da bir çentik yer alıyor. Telefonun ekranın üst orta kısmında yer alan ve iPhone X’teki kadar büyük olmayan çentik, ekranın bir bölümünü kapatıyor. Bundan rahatsız olanlar için Huawei P20 Pro’da çentiği kaldırmak mümkün. İşte Huawei P20 Pro çentik kapatma yöntemi:

Huawei P20 Pro’da çentik nasıl kapatılır?

  • Öncelikle Ayarlar bölümüne gidin.

centik kapama 2

  • Ekran menüsüne dokunarak. Karşımıza gelen ayarlardan Çentik yazan menüye dokunun.

Huawei Çentik kapatma

  • Burada sizi iki seçenek karşılayacak.
  1. Varsayılan: Bu seçenekte çentik standart olarak görünüyor. Telefonu ilk açtığımızda bu seçenek aktif olarak geliyor.
  2. Çentiği gizle: Bu seçenek ise çentiği gizlememizi sağlıyor. Eğer bunu aktif hale getirirsek çentik de gizlenmiş oluyor. Çentiği gizlemek istiyorsanız bu seçeneke dokunmaniz yeterli.

Çentik gizlendiğinde ekranın üst kısımları siyah renk olacak. Dolayısı ile Çentikte bu siyah alanda yer aldığından çentik kaybolmuş oluyor. Aynı yönetimi Huawei’nin P20 modeli için de kullanarak çentiği kapatabilirsiniz.