Huawei P20 Lite 1

Huawei P20 Lite: Özellikleri Ve Fiyatı Sızdırıldı

Winfuture’den yeni Huawei P20 Lite ilk fotoğraflarının bu hafta başlarında sızdırılmasından sonra, sitenin editörleri artık akıllı telefonun resmi özelliklerine ulaşmayı başardılar.

Huawei Yeni Amiral Gemisi

Huawei kısa bir süre önce P30 Pro ile yeni amiral gemisi akıllı telefonunu piyasaya sürdükten sonra, şirket şimdi açıkça en son amiral gemisi neslinin düşük maliyetli satış noktasını yeniden düzenlemeyi planlıyor. Bu, 2019 sürümü olarak yeniden görünecek, ancak birkaç önemli değişiklik olan Huawei P20 Lite. İlk detaylar bu haftanın başlarında, akıllı telefonun resimlerine gelen Winfuture’deki meslektaşları tarafından yayımlandı. Akıllı telefonun piyasada dörtlü kamera kurulumuna sahip olması gerektiği ortaya çıktı, öndeki ekran artık klasik çentik değil, ekrandaki kamera deliğine sahipti.

P20 Lite

Huawei P20 Lite Özellikler

Şimdi Winfuture, cihazın diğer teknik özelliklerinin bilindiği akıllı telefon hakkında yeni bir rapor yayınladı. Sonuç olarak, 6,4 inçlik ekran orijinal P20 Lite’nin ekranından çok daha büyük olurken, yeni panel 2310 x 1080 piksel çözünürlüğe sahip olacak. Ayrıca, selfie kamera 16 megapiksel ve bir f2.2 açıklığa sahip olacak.

24 megapiksel ve bir f1.8 diyafram açıklığına sahip bir ana kameranın arkasına, 8 megapiksel ve ikinci 2 sensör ile 2 megapiksel içeren ikinci bir sensör verilecek. Daha fazla ayrıntı henüz bilinmemektedir, ancak 8 megapiksel kameranın ultra geniş açılı çekimlerden sorumlu olması gerektiği varsayılırken, diğer iki sensörün her biri makro çekimleri ve alan derinliği hesaplamasını üstlenmelidir.

Bir işlemci olarak, 4 GB RAM tarafından desteklenen Huawei HiSilicon Kirin 710 kuruludur. Dahili hafıza 128GB’ta yeterince büyük olacak, ancak 64GB’lık bir versiyonun olabileceğine dair kanıtlar da var gibi görünüyor. İşletim sistemi önceden yüklenmiş mevcut Android 9.0 ile aynı olmalıdır.

Cihazın arka tarafında da parmak izi tarayıcı bulunacak, dibindeki nispeten ucuz akıllı telefon da 3,5 mm jak olacak. Batarya 4000mAH ile yeterince büyük olacak.

Huawei P20 Lite Fiyat

Fiyat açısından, Huawei P20 Lite akıllı telefonun Avrupa pazarına 280 ila 330 € karşılığında ulaşması bekleniyor; bu, bu fiyat segmentindeki özellikleri ile akıllı telefonun oldukça rekabetçi olması gerektiği anlamına geliyor. Ancak bu noktada, bunun üretici bilgileri tarafından onaylanmadığı konusunda tekrar uyarılmalıdır.