Huawei P10

Huawei P10 Sorunu Hakkında ilk Açıklama Geldi

Kısa süre önce piyasaya sürülen yeni amiral gemisi akıllı telefon modellerinden biri olan Huawei P10 serisi giderek yaygınlaşmaya başladı. Özellikle Çin genelinde en çok kullanılan telefonlardan biri haline gelen seride şimdi ise yeni sorun iddialar var. Huawei yaşanan sorunu nasıl çözecek?

Akıllı telefon markaları arasında en popüler ilk üç marka içerisinde yer alan Huawei hem Apple hem de Samsung akıllı telefonlarıyla başa baş mücadele etmekte. Akıllı telefonlarının satış oranları da oldukça yüksek olan markanın son amiral gemisi telefonu da Huawei P10 serisi olmuştu.

Yayınlandığı andan itibaren en başarılı akıllı telefon modellerinden de biri olarak öne çıkan Huawei P10 serisi performans testlerinde de başarısını göstermişti. Kısa süre içerisinde elde ettiği başarıyla akıllı telefon dünyasına adını yazan modelin şimdi ise farklı bir sorunu gündem oldu. Yaşanan sorunla beraber akıllı telefonların performans değerlerinde de sıkıntılar ortaya çıktığı belirtiliyor. Özellikle son dönemde daha fazla yaşanmaya başlayan sorun hakkında ilk açıklamada geldi.

Huawei P10 Sorunu Nereden Kaynaklanıyor?

Öncelikle akıllı telefonun sorunu hakkında biraz bilgi vermek gerekiyor. Huawei P10 serisinde yaşanan sorun depolama kısmında öne çıkmış durumda. Aslında yeni telefonlarda standart olarak modelin UFS 2.1 depolama teknolojisini kullandığı açıklanmıştı. Depolama kısmında oldukça hızlı bir kullanım sunulmasını sağlayan teknolojinin bazı telefonlarda ise bulunmadığı da belirtiliyor. Bazı modellerde depolama konusunda yavaşlama sorunu yaşandığı belirtilen akıllı telefonların UFS depolama çipine sahip olmadıkları belirtildi.

Huawei P10

Marka tarafından da gelen açıklamayla beraber Huawei P10 akıllı telefonlarını yetiştirmek için bazı modellerde stok sorunuyla karşılaşıldığından telefonların eski bellek teknolojilerini kullanmak zorunda olduğu açıklandı. eMMc bellek teknolojisine sahip olan serilerin ise daha yavaş bir şekilde kullanıldığını da söylemek gerekiyor. Telefonlarda çok önemsenmeyen depolama kısmında yavaşlama sorunları yaşandığı belirtilmesi üzerine yapılan bu açıklamayla beraber telefonların sorununun nasıl çözüleceği konusunda da bilgiler verildi. Huawei P10 Çin genelinde satılan modellerinde yaşandığı belirtilen sorun için yeni güncellemeler geliyor.

Sorun Güncellemeyle Çözülecek

Huawei P10 için yaşanan bu sorunun çözüme kavuşturulması için yeni bir güncelleme yayınlanacağı belirtildi. Yeni güncelleme konusunda markanın özel bir çalışma yaptığını da belirtelim. Güncelleme sonrasında Huawei P10 akıllı telefonlarında depolama hızlarının beklenen değerlere yükseltileceği belirtiliyor.

Telefonların depolama birimlerinde yapılacak olan güncellemenin sadece eski çipleri kullanan serilerde performans artışları sağlayacağını belirtelim. Sadece bu cihazlarda etkili olacak olan güncellemenin ne zaman yayınlanacağı konusunda ise henüz bir bilgi yok. Fakat markanın güncelleme için çok uzun bir süre beklemeyeceği belirtiliyor. Kısa süre sonra yeni güncellemeler gelebilir.