Huawei P Smart Pro Özellikleri

Huawei P Smart Pro Özellikleri

Huawei P Smart Pro fiyatı ve özellikleri ile ön plana çıkan bir akıllı telefon. 3000-3500 TL fiyat aralığında akıllı telefonlar arasında şık dizaynı ile dikkat çeken P Smart Pro, toplamda 163.1mm uzunluğunda, 8.8 mm kalınlığında ve 206 gram ağırlığa sahip.

Genel olarak göze hitap eden bir tasarıma sahip olan bu telefonun arka tarafında ise sol üst köşede dikey bir şekilde konumlandırılan üçlü arka kamera kombinasyonu yer alıyor. Bunun haricinde cihazın yan tarafındaysa güç tuşuna entegre edilmiş bir parmak izi okuyucusuna yer verilmiş.

Huawei P Smart Pro Ekran Özellikleri

Tüm bu tasarım detaylarının haricinde P Smart Pro, 6,59 inç boyutunca Full HD+ çözünürlüğe sahip LTPS IPS LCD bir ekran bulunduruyor. Yüzde 91’lik kasa/ekran oranına sahip olan bu ekran kullanıcılara, 391PPI piksel yoğunluğu ve 2340×1080 piksellik bir çözünürlük değerlerini de veriyor.

Huawei P Smart Pro Özellikleri

Huawei P Smart Pro Donanım Özellikleri

Huawei ’nin yeni nesil bu akıllı telefonu 8 çekirdekli HiSilicon Kirin 710F işlemcinden gücünü alıyor. Bu işlemciye 6 GB RAM ve 128 GB’lık dâhili depolama seçenekleri eşlik ediyor. Aynı zamanda cihazın 128 GB’lık hafızasını yeterli bulmayan kişiler için ise microSDXC kart desteği ile bu depolama alanını 512 GB’a kadar kolayca artırılabiliyor.

Huawei’nin Kirin 710F işlemcili akıllı telefonu, 10W hızlı şarj destekli 4.000 mAh kapasiteli bir bataryadan besleniyor. 10 watt’lık hızlı şarj desteği günümüz standartlarının biraz gerisinde kalmışsa da P Smart Pro’nun 4.000 mAh’lik bataryası Kirin 710F’in enerji tasarrufu sayesinde bir günü tek bir şarj ile kolayca tamamlıyor.

Huawei P Smart Pro Kamera Özellikleri

  • f/1.8 48 MP Ana Geniş Açılı Kamera
  • f/2.4 8 MP Ultra Geniş Açılı Kamera
  • f/2.4 2 MP Derinlik Algılayan Kamera

48 MP yapay zekâ destekli ana kamera, Kirin 710F’in yapay zekâ özellikleri ile oldukça net ve keskin fotoğraflar çekmemize imkân tanıyor.

Sınıfına göre içinde bulundurduğu donanım özellikleriyle ön plana çıkan Huawei P Smart Pro’nun fiyatının ise 3.399 TL şeklinde olduğunu da belirtmek gerek.