Huawei Nova 2 ve Nova 2 Plus 2 1

Huawei Nova 2 ve Nova 2 Plus Özellikleri ve Fiyatları

Son dönemde akıllı telefon dünyasında adını en fazla duymaya başladığımız marka Huawei, yeni seri akıllı telefonlarını bir bir piyasaya sürmeye devam ediyor. Markanın bu kez Huawei Nova 2 ve Nova 2 Plus akıllı telefonları tanıtıldı. İşte merak edilen tüm detaylar.

Huawei Nova 2 ve Nova 2 Plus Tasarımları

Her iki modelinde tasarımlarını beraber ele alacağız çünkü her iki modelde de boyut dışında birebir aynı tasarım kullanılmış. Tasarım kısmında telefonların arka kapaklarına baktığımızda çok şık bir yerleşim görmekteyiz. Arka kısımda yan yana dairesel çift arka kamera köşeye konumlandırılmış ve orta kısımda da kasaya bağlı parmak izi sensörü kullanılmış.

Renk düzenini ya da arka kapağın bütünlüğünü bozmaması açısından kasa ile aynı seviyede olan parmak izi sensörlerinin oldukça şık gözüktüğünü ekleyelim. Huawei Nova 2 ve Nova 2 Plus tasarımları konusunda ön kısma baktığımız ise fiziksel hiçbir tuş bulunmasını ve 2,5D kıvrımlı ekran kullanımı yaptığını görüyoruz. Son olarak bu başlık altında renklerden bahsetmek gerekiyor. Renk konusunda adeta cıvıl cıvıl akıllı telefonların geldiğini söylesek yanlış olmaz. Pembe, yeşil, mavi, siyah gibi renk seçenekleriyle gelen telefonların tasarımı oldukça beğeni toplayacak.

Huawei Nova 2 ve Nova 2 Plus

Huawei Nova 2 ve Nova 2 Plus Ekran Sistemleri

Telefonların ekran kısmında da hemen sınıflandırma yapmak gerekirse, öncelikle iki modelinde 2,5D kıvrımlı camlara sahip olduğunu söylemek gerekiyor. İki telefonu ele alalım.

Huawei Nova 2: 5 inç ekran büyüklüğü ile gelen telefonların LPTS LCD ekran teknolojisi de dikkat çekiyor. 2,5D kıvrımlı ekran teknolojisiyle gelen akıllı telefonların çözünürlük değeri ise 1080p.

Huawei Nova 2 Plus: 5.5 inç ekran teknolojisine sahip olan ekranların yine 2,5D kıvrıma sahip olduğunu ekleyelim. Yine aynı LCD paneli bulunan akıllı telefonların ekran çözünürlük değeri ise yine 1080p.

Huawei Nova 2 ve Nova 2 Plus

Huawei Nova 2 ve Nova 2 Plus Teknik Özellikleri

İki modelde orta sınıfın en iyi akıllı telefonlarında olacak özelliklere sahip. Huawei Nova 2 ve Nova 2 Plus serisinde yer alan teknik detaylar markanın da bu alanda yükselmesini sağlayacak cinsten. Hemen özelliklere geçelim.

Huawei Nova 2: Kirin 659 işlemci modeliyle beraber maksimum olarak 2.36 GHz hız değeri sunan akıllı telefonun RAM bellek kısmında ise 4 GB seçimi dikkat çekiyor. Oldukça başarılı bir sisteme sahip olan akıllı telefonların MaliT830-Mp2 grafik birimiyle beraber 64 GB depolama alanı sunduğunu da ekleyelim. Ayrıca pil kapasitesinde ise 2950 mAh görüyoruz.

Huawei Nova 2 Plus: Yine orta segment Kirin 659 işlemcileriyle beraber gelen Huawei Nova 2 Plus modeli, RAM kısmında da yine 4 GB seçimi sunuyor. Fark olarak bu seride 128 GB depolama alanı ve 3344 mAh değerinde pilleri görüyoruz.

Huawei Nova 2 ve Nova 2 Plus

Huawei Nova 2 ve Nova 2 Plus Kameraları

Huawei Nova 2 ve Nova 2 Plus serinin en başarılı yanı kameraları. Huawei Nova 2 ve Nova 2 Plus modellerinde kamera konusunda tam 20 MP değerinde ön kamera görüyoruz. Özel geliştirilmiş olan selfie kameraları bir yana dursun arka kısımda ise 12 MP ve 8 MP olmak üzere çift kameraları görüyoruz. Huawei Nova 2 ve Nova 2 Plus serisinin kamera konusunda birçok teknolojiyi sunduğunu da söylemek gerekiyor.

Huawei Nova 2 ve Nova 2 Plus Çıkış Tarihi ve Fiyat

Tüm bu özellikleriyle beraber telefonların Huawei Nova 2 modeli 365 dolar, Huawei Nova 2 Plus modeli ise 420 dolar açıklanmış durumda. Her iki modelin ön siparişlerinin ise 16 Haziran da açılacağı belirtiliyor.