5968210f0a58750ffec9426aadaa4e92f9a1bf77 1
Huawei

Huawei, MWC 2019’da Katlanabilir 5G Telefon Tanıtacak

Barselona’da Şubat ayında olacak olan Mobile World Congress öncesinde Huawei tarafından çarpıcı bir açıklama ile katlanabilir 5G telefon çıkacağına dair iddialar ortaya atıldı.

Huawei, 5G teknolojisinde kendini göstermek istiyor ve telefonlar için de 5G altyapısıyla alakalı olarak çalışmalara imza atmaktadır. MWC 2019’da dünyada ilki gerçekleştirecek olan katlanabilir telefon tanıtımının gerçekleşeceğini duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre, şirketin Pekin’de yaptığı MWC 2019 gerçekleşmeden önce bilgilendirme gerçekleşti. Şirketin Ceo’su Richard Yu tarafından yapılan açıklama ise; “Sizleri Şubat ayında Barselona’da, dünyanın ilk 5G katlanabilir telefonunu tanıtacağımız yerde görmeyi bekliyoruz.” Şeklinde ifadelerine yer verdi.

Huawei

Huawei’nin katlanabilir akıllı telefonlarına dair konuşmalar geçen yıldan beri devam etmekteydi. Ekim ayında ise 5G olacağına dair iddialar ortaya çıkmıştı.

Yu’nun açıklaması, şirketin bu iddiaları kabul etmesi bakımından da önemlidir. Huawe’nin yeni çıkacak olan katlanabilir telefonu, yeni Balong 5000 5G modeme sahip ve çipseti Kirin 980’e sahip olacak. Richard Yu, cihaz hakkında şu an için bu kadar bilgi verdi ve cihazın nasıl katlanacağı, boyutunun nasıl olacağı konusunda şu an için bir bilgi yoktur.