mate 20 pro

Huawei, Mate 20’nin Üç Kameralı Olacağını Doğruladı

Akıllı telefon üreticisi olan Huawei’nin, Mate 20 için yayınladığı teaser videosunda cihazın üç adet arka kameraya sahip olacağını da doğrulamış oldu.


Huawei’nin Mate 20 cihazı için yayınladığı son teaser videosun da, cihaz da kare biçimli bir arka kameraya sahip olacağı doğrulandı.

Huawei, Mate 20 serisi için “yeniyi keşfedin” şeklinde bir slogan kullanıyor. Paylaşılan Video kamera hakkında herhangi bir ayrıntı vermiyor; ancak geçmiş sızıntılar kameranın kare şeklinde konumlandırılacağı yönündeydi.

Cihazlarda Kirin 980 işlemci ve en az 6GB RAM kullanılırken; Mate 20 Pro’da 40 megapiksellik kameraya 20 megapiksellik bir monokrom sensör ve 8 megapiksellik, 3 kat optik zoom kapasiteli telefoto lensli bir kamera bulunacak. Aynı telefoto lens orta seviye modelde de mevcut olmasına rağmen monokrom sensör ve ana kamera, bu modelde sırasıyla 12 megapiksel ve 20 megapiksel olacak şekilde daha düşük çözünürlüklere sahip olacak.

128GB’lık dahili depolamaya sahip olacak olan cihazlarda depolama alanı artırılamayacak. 4,000 mAh’lik batarya kulanacak olan cihazlar Android 9 Pie ve EMUI 9.0 ile kutudan çıkacak.

Londra’da gerçekleşecek olan lansmanda ayrıca Mate 20 Porsche Design ve Huawei Watch GT ürünlerini de sunması bekleniyor.