Huaweinin Mate 10 Prosu sirketin satis hedeflerini bile asti 1

Huawei, Mate 10 Pro İçin Yazdırdığı Yorumlar İle Gündeme Geldi

Huawei’ye ait olan Mate 10 Pro, ABD’de henüz satışa sunulmadı; Ancak Huawei’nin kullanıcılara sahte yorumlar yazdırdığı ortaya çıktı.

ABD’de ön siparişe açılan Mate 10 Pro için talep toplanmaya devam edildiği esnada 9to5Google isimli web sitesi, Best Buy’ın sitesinde Mate 10 Pro hakkında kullanıcı yorumunun yer alması üzerine araştırma yaparak, Huawei’nin 60.000 kişilik Facebook sayfasından bir çekiliş düzenlediği ortaya çıktı.

Kullanıcıların Best Buy’daki paylaşımlarında telefonu neden istediklerini açıklamalarını isteyen Huawei, yorum yazanlar arasından yapılacak çekiliş ile 9 kişiye Mate 10 Pro’yu deneme şansı vereceğini paylaşması üzerine yorumların yağdığı ortaya çıktı.

Huawei Fake Yorum Huawei Fake Yorum1

Best Buy’ın Huawei Mate 10 Pro sayfasında en fazla paylaşım 31 Ocak tarihinde ve sonrasında toplam 103 yorum yazılmış gözüküyor.

Huawei’nin ABD’de pazarında bir GSM operatörü üzerinden ilerleyememesi pazarlama faaliyeti açısından markayı oldukça olumsuz etkilemişken; böyle bir haberin ortaya çıkmış olması ise markayı ABD pazarında oldukça olumsuz etkileyeceğini düşünüyoruz.