Huawei Mate 10 Lite zaten Cinde Maimang 6 olarak ortaya cikmis olabilir

Huawei Mate 10 Lite, zaten Çin’de Maimang 6 olarak ortaya çıkmış olabilir

Huawei’nin Mate 10 Lite cihazı aslında Çin’de Maimang 6 olarak ortaya çıkmış olabilir. İşte kafaları karıştıran iki cihaz hakkında detaylar…

Bazı Çin merkezli akıllı telefon üreticileri, kendi pazarlarında yeni bir cihazı tek bir isimle başlatırken, daha sonra dünya pazarına başka bir isim altında sunabiliyor. Yeni duyurulan Huawei Maimang 6’da durum bu şekilde olabilir. Cihaz ilk olarak Çin’de satışa çıkarken, büyük ihtimal bu aylarda ülkenin dışındaki Mate 10 Lite ismi altında satılacak.

Huawei Maimang 6’nın Özellikleri

Huawei Maimang 6, 18:9 ekran gövde oranı ile 5.9 inç 1080×2160 ekran ile geliyor. Bunla beraber kendi oktav çekirdeği olarak bilinen 2.36 GHz hızında çalışma sergileyen Kirin 659 işlemcisi ve 4GB RAM ile 64GB depolama alanı sunan 3.340 mAh pil sunuyor. Telefonun tam olarak dört kamerası bulunuyor. Arka tarafta 16MP‘lik ana sensör ve 2MP’lik ikincil sensör yer alırken, ön kısımda ise 13MP ana kamera ve 2MP‘lik ikincil sensör yer alıyor. Cihazın arka kısmında parmak izi sensörü yer alıyor ve şirketin kendi EMUI 5.1 arayüzü ile beraber Android 7.0 Nougat buluşmasıyla kutudan çıkıyor.

Huawei Maimang 6’nın renk seçenekleri ise siyah, altın ve mavi olarak geliyor. Ön siparişlerin Çin’de şuan için yaklaşık 364 dolar civarında olduğunu belirtelim. Telefon 30 Eylül 2017‘de Çin’de resmi bir şekilde satışa çıkacak. Huawei’nin 16 Ekim‘de ayrıca Münih’te düzenlemesi beklenen bir basın toplantısıyla Mate 10 akıllı telefonunu duyurması bekleniyor.