Huawei gözünü yükseklere dikti: Gelecek sene sektör liderliğini hedefliyor!

Avrupa ve Çin’deki performansıyla rekor kıran Huawei, gelecek sene dünyanın en çok telefon satan üreticisi olmayı hedefliyor.


Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei, durdurulamaz bir şekilde satışlarını ve gelirini yükseltmeye devam ediyor. Senenin ikinci çeyreğinde Çin’deki akıllı telefon satışlarını, geçen senenin aynı dönemine kıyasla %22 oranında yükselten ve pazar payını %26 oranına çıkaran üretici, beklentilerini de yükseltmeye başladı. Şirket, bu sene 180 milyon akıllı telefon satacağını öngörüyordu ancak senenin ilk yarısında 95 milyon adet telefon satmış olmasıyla beklentilerini 200 milyona çıkardı. Dördüncü çeyrekte satışa sunulacak olan Mate 20 serisinin, ikinci yarıdaki satışları yukarı çekmesi bekleniyor.

Şirket CEO’su Richard Yu, Çin’de %37 oranında büyüme kaydettiklerini ve Avrupa, Orta Asya, Afrika’da gelirin %73 oranında artış gösterdiğini dile getirdi. Bunun yanı sıra senenin amiral gemisi P20 serisi, önceki amiral gemisi serisine kıyasla %45 daha fazla sattı.

Huawei

CEO, 2018’in son dönemlerinde 5G denemelerine başlayacaklarını ve gelecek seneye hazırlıklı olacaklarını belirtti. Richard Yu, 5G teknolojisiyle birlikte satışların daha da yükseleceğini ve 2019’un son çeyreğinde dünya genelinde en çok satan üretici olmayı hedeflediklerini paylaştı.

Kaynak