Huawei Kirin 970 yonga setinin 1.2Gbps indirme hizina ulastigini bildiriyor

Huawei, Kirin 970 yonga setinin 1.2Gbps indirme hızına ulaştığını bildiriyor

Mobil telsizler alanında ve test ile ölçüm adına uzmanlaşmış bir Alman şirketi olarak bilinen Huawei ve Rohde & Schwarz, ilk akıllı telefon olarak bir raporda Kirin 970 yonga setiyle 1.2Gbps LTE indirme hızında ortak bir başarıya ulaştıklarını belirtti. Yüksek hızlarını destekleyecek yonga seti ve Huawei’nin bir diğer P serisi amiral gemisinde rol oynaması bekleniyor.

Huawei’nin akıllı telefonlarına bakıldığında Kanada’ya gelmese bile, Kirin marka işlemcileri az çok görmekteyiz. Kirin 960’ın bu yıl Kanada’da yer alan Huawei P10’u yönettiğini belirtelim. Bu bakımdan 970 yonga setinin gelecek dönemlerde Kanada’ya gelme olasılığı bulunuyor.

Huawei üyesi olan Ai Wei, bir basın bildirinde şu sözleri kullandı; “Huawei’nin R & S ile yapmış olduğu test tamamlanmış ve akıllı telefon endüstrisinde bu performans atılımına şahit olmasından oldukça memnuniyet duyuyoruz” dedi.

“Kirin 970, LTE Cat.18 DL ve Car.13 UL bağlantılarını destekleyen ilk SoC haline geldi. 1.2Gbps hızında yüksek hızlara ulaştığı ifade edildi. Huawei’nin Kirin SoC’sinin yeniden LTE-A-pro kablosuz alanda lider konumda olduğu görülüyor”

970’in bildirildiği test hızıyla, Galaxy Note 8, LG V30 ve diğer cihazlarda yer alan Qualcomm Snapdragon 835’den çok daha yüksek bir hız olduğunu belirtelim. LTE kategori hızı 16’dır ve 1Gbps olarak hızlara sahiptir.

Bunla beraber Kirin 970’de görüntü tanıma, akıllı kamera uygulamalarını içeren yapay zeka AI ve sesli etkileşim özellikleri yer alıyor.

Bir basın açıklamasına göre, Kirin 970’in “kullanıcılar için yeni bir mobil AI deneyimi yaşatması bekleniliyor” denildi.