Huawei akilli telefon 1

Huawei İlk Çeyrekte 59 Milyon Akıllı Telefon Sattı

Çinli akıllı telefon şirketi Huawei, 2019 yılının ilk çeyreğine ilişkin rakamları yayınladı. Bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 39 satış artışı ile geçen seneye göre satışlarını yükseltti.

Huawei halka açık bir şirket değildir. Bunun yerine, şirket hisselerinin çalışanlarına ait olduğunu belirtmektedir.  Sonuç olarak, Huawei’nin daha az kapsamlı bir raporlama gereksinimi vardır, bu nedenle yayınlanan rakamlar denetlenmemiştir ve Huawei tarafından çok seçici bir şekilde yayınlanmıştır.

Huawei

Örneğin, şirket çeyrekte yaklaşık 179,7 milyar CNY satış (yaklaşık 23,8 milyar Euro) altında satış yaptığını iddia ediyor, ancak raporda sadece kar elde ediyor: yüzde 8’in kâr marjı olması bekleniyor önceki yıla göre.

Huawei 5G Özelliği

Akıllı telefonlara ek olarak, Huawei bu yıl özellikle 5G ağlarının genişletilmesine odaklanıyor. Grup, 40 sözleşmeli ortağa 70.000’den fazla baz istasyonu teslim ettiğini iddia ediyor. 2017 yılına kıyasla 2018 rakamlarına bakıldığında, bu sektörde bir canlanma da gerekiyordu. Akıllı telefon sektörü geçen yıl yüzde 19,5 oranında büyürken, ağ kesimi yüzde 1,3 oranında küçüldü.

Çin’in gelirinin yarısından fazlası hala coğrafi bir perspektiften gelirken, Avrupa dörtte birinden daha azını oluşturuyor. Amerika, neredeyse yüzde 7 olan Huawei ile pek ilgili değil; bu, Amerikalı yetkililerin neredeyse akıllı telefon üreticisine karşı düzenli olarak gündeme getirdiği casusluk iddiaları nedeniyle düşünülmektedir.