Huawei Apple gibi bircok telefon satmaya gercekten cok yaklasti

Huawei, Apple gibi birçok telefon satmaya gerçekten çok yaklaştı

Counterpoint Research’e göre Apple, ikinci çeyrekte 41 milyon iPhone sattı, Huawei’nin gönderileri 38.5 milyon seviyesinde kaldı.

Apple ve Huawei arasındaki küresel telefon satışlarındaki boşluk her zamankinden daha küçük. Dünyanın ikinci büyük telefon satıcısı olan Apple, ikinci çeyrekte 41 milyon iPhone sattı . Counterpoint Research’e göre , Çin ve Avrupa’daki popülaritesi sayesinde 3 numaralı küresel telefon markası olan Huawei, aynı dönemde 38.5 milyon telefon sattı.

Huawei’nin sayıları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artarken, Apple’ın yıllık artış sadece yüzde 2 oldu. Tabii ki, California merkezli Cupertino şirketinin endişelenmesi gereken pek çok şey var. Samsung’dan daha az telefon satmasına ve sonunda Huawei’nin altına düşmesine rağmen, her zaman kar paylaşımını üstlendi. 2016’da, Apple’ın tüm akıllı telefon kazançlarının yüzde 80’inden azı vardı.

Counterpoint’in Neil Shah CNET’e yaptığı açıklamada, “Apple, gezegende en yüksek marka değerine sahip en karlı akıllı telefon markasıdır, ancak bir durum söz konusudur” dedi. Huawei ve Oppo gibi markalar her zamankinden daha popüler hale geliyor, Apple Çin’de zemin kaybediyor. “Apple, Çin’de Apple’ın tepe noktası olan [2014] iPhone 6 / 6Plus lansmanından bu yana Çin’de gelirlerini kaybediyor” diye ekledi.

Diğer iki Çinli telefon devi Oppo ve Xiaomi de oldukça büyüdü. Bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 60, ikinci yarıda yüzde 30 artışla 30,5 milyon telefon, yüzde 23 artışla 23,3 milyon artış oldu. Telefon satışlarında 80.4 milyona ulaşan Samsung hala kral. Güney Koreli rakibi olan LG, geçen yılın aynı döneminde satılana göre 600.000 daha az 13.3 milyon telefon sattı.