huawei

Huawei 2017’de 100 Milyon Telefon Sattı!

Son yıllarda ürettiği telefonlarla adından sıkça söz ettiren Huawei 2017 yılının ilk döneminde 100 milyondan fazla telefon sattı!

Geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla satış oranını %19 arttıran marka bu alanda gelişmesini sürdürüyor. Çin menşeili markanın tüketici CEO’su Yu Chengdong bu başarının işletme gelirlerini arttırdığını ifade etti. Ocak – Eylül tarihleri arasında %30 fazla gelir elde eden firma üretimlerine hız kesmeden devam ediyor.

Ayrıca yönetici yaptığı açıklamalarda markanın üst sekment telefonlarda daha çok genişleme kaydedeceğini açıkladı. Yönetici, Dünyanın birçok noktasında araştırma ve geliştirmeler üzerine çalışan 10 binden fazla çalışanın bulunduğunu ve üst düzey alanda daha çok kar olduğu için daha fazla üst düzey müşteri kazanmayı hedeflediklerini bildirdi.

Apple’ı Solladı!

Huawei 2017 yılında yaptığı çıkışlarla Apple’ı sollayarak dünyada en çok akıllı telefon satan ikinci marka oldu. Ancak belirtmek gerekli ki Huawei’nin artış gösterdiği dönemlerde Apple’ın yeni modelleri piyasaya sürülmemişti. Apple’ın yeni modellerinin çıkması ile birlikte tablonun nasıl bir şekil alacağı merak konusu.

Huawei bu yükselişini sürdürmek ve 1.sırada bulunan Samsung firmasını da geride bırakarak liderliğe koşması bekleniyor.