HTC U 3 1

HTC U Akıllı Telefonlarının Detayları Belli Oluyor

Akıllı telefonların en çok ilgi çeken markalarından biri olan HTC, bir süredir sessizliğe bürünmüştü. Yeniden çıkış yakalamak için yeni amiral gemisi modeli olan HTC U akıllı telefonları üzerinde çalışan markanın yeni seri akıllı telefonlarının şimdide renk seçenekleri ortaya çıktı.

Akıllı telefon denildiğinde akla gelen markalardan biri olan HTC, son dönemlerde istediği başarıyı bir türlü yakalayamadı. Markanın düşüş yaşamasına neden olan birçok etken ortaya çıktı. Buna karşın akıllı telefonlardan çok son yıllarda sanal gerçeklik teknolojisine de yoğunlaşan markanın satışlarında ciddi oranda düşüşler yaşanmıştı. Giderek satışlarında düşüş yaşamaya devam eden markanın son olarak akıllı telefon modellerinin gelirlerinin hatırı sayılır bir şekilde düştüğü görülmüştü.

Yaşanan bu düşüş sonrasında marka yeni adımlar atmaya karar verdi. HTC’nin geri dönüşü olarak karar aldığı yeni amiral gemisi telefonu ise ilk adım oldu. HTC U yani HTC 11 akıllı telefonları olacağı olan yeni amiral gemisi için ise sürekli yeni haberler gelmeye devam ediyor. Şimdi ise telefonların renk seçenekleri hakkında yeni bilgiler paylaşıldı. Akıllı telefon dünyasında verdiği bilgilerle otoritelerden biri olduğu bilinen Evan Blass tarafından verilen bilgilere göre telefon renk seçenekleri konusunda da oldukça olumlu karşılıklar alacak.

HTC U Nasıl Bir Akıllı Telefon Modeli?

Öncelikle yeni renk seçeneklerine geçmeden HTC U akıllı telefonları için beklenen özellikleri ele alalım. Üst seviye akıllı telefonlar olmasına kesin gözü ile bakılan modelin 5.5 inç ekrana sahip olması bekleniyor. 5.5 inç ekranlarla beraber geleceği ve ekran çözünürlüğünün de 2K olacağı bilgisi bulunan HTC U akıllı telefonlarının ekran kısmında yenilenmiş LCD teknolojilerine yer vereceği de beklentiler arasında.

HTC U

Şimdiden ekranlarıyla beğeni toplayacağı görülen akıllı telefonun işlemci kısmında ise son yıllarda çok fazla tercih edilen Snapdragon 835 işlemcilerinin kullanılması bekleniyor. İşlemci modelinin performans değerleri ise zaten tescillenmiş durumda. Adreno 540 grafik birimlerine de sahip olması beklenen akıllı telefonun 4 GB RAM bellek ve 64 GB depolama alanına sahip olacağı iddiası var.

HTC U Yeni Renk Seçenekleri

4000 mAh gibi oldukça yüksek bir pil kapasitesine sahip olacağı düşünülen akıllı telefonun tasarımı konusunda ise yeni renk seçenekleri ortaya çıktı. Telefonun ilgi çekmesini sağlayacağına kesin gözü ile bakılan yeni renk seçeneklerinin arasında ise gümüş, kırmızı, mavi, beyaz ve siyah renk seçeneklerinin bulunacağı belirtiliyor.

Fakat renklerin mat, parlak ya da özel belirlenmiş renkler mi olup olmayacağı konusunda elimize yeni bir bilgi geçmiş değil. Tüm renk seçeneklerinin bunlar olması beklenirken renk kombinasyonları ve detayları için markanın yapacağını tanıtımı beklemek gerekecek. Yeni seri akıllı telefonların tüm özellikleriyle beraber tanıtımına da çok kısa bir süre kaldığını belirtelim.