Chromebook Ozellik 1

HP’den İlk Büyük Chromebook

HP, ince ekran kenarları, tam teşekküllü bir klavyesi ve rekabette açıkça ortaya çıkan metal kasasıyla dikkat çeken yeni 15 inçlik Chromebook’u piyasada sadece 450 $ değerinde piyasaya sundu.

İlk Chromebook’lar genellikle öğrencilere yönelik, 10 ila 14 inç yüksekliğinde defterlerdi. Böylece Lenovo, kısa bir süre önce gündelik hayattaki daha büyük ekran köşegeninden faydalandığı eğitim sektörüne yönelik ilk 15 inçlik dönüştürülebilir Chromebook’unu tanıttı. Şimdi HP ile, bir sonraki üretici, Chromebook’u rakiplerinden ayıran birçok özellik barındıran 15,6 inçlik Chromebook’u başlatmaya hazır.

Chromebook

HP Chromebook 15 Özellikleri

HP Chromebook 15 olarak adlandırılan cihaz, 1080p dokunmatik ekran, 4 GB DDR4-2133 RAM, 64 GB ile 128 GB eMMC bellek, MicroSD kart yuvası, arkadan aydınlatmalı klavye ve dizüstü bilgisayarın her iki tarafında iki adet USB Type-C bağlantı noktası ile birlikte geliyor Chromebook’u da şarj eder. Bu nedenle, sahiplerin artık teorik olarak cihazı güç bankası veya araç üzerinden şarj edebilecekleri teorik olarak şarj edebilen klasik bir güç kaynağına da güvenmek zorunda değiller. İnce kenarları sayesinde ekran rekabetten de göze çarpıyor. HP, başlangıçta umut verici görünen yerleşik hoparlörler için Bang & Olufsen kullanıyor.

CPU seçenekleri Pentium Gold 4417U’dan Core i5-8250U’ya kadar değişiyor ve bunun pasif olarak soğutulmuş bir sistem olmadığını gösteriyor.

Türkiye’de, sistem bu yazı sırasında henüz mevcut değil. Ancak, cihazı Türkiye’deki raflarda görene kadar bu sadece bir zaman meselesi olacak.