HP Geri Dönüşüm

HP Geri Dönüşüm Sistemini Devreye Soktu

Sosyal sorumluluk projeleri üzerinde çalışmalar yapacağı belirtilen HP, geçtiğimiz günlerde yeni bir proje daha başlattı. Bu kez doğrudan sosyal sorumluluk projesi olarak başlatılan yeni projede geri dönüşüm malzemeleriyle hazırlanmış olan kartuşların yaygınlaşması sağlanıyor. İşte detaylar.

HP, teknoloji ürünleri bir yana dursun ofis malzemeleriyle de gündeme gelen firmalardan bir tanesi. Özellikle yazıcı ürünleri denildiğinde akla ilk gelen firmalardan biri olan HP, genelde kartuş satışlarında da ilk sırada yer alıyor. Hem kendi yazıcıları için hem de daha birçok markanın yazıcılarında kullandığı kartuş markası olarak bilinen HP, haliyle sektöründe en fazla satış yapan markalarından da biri.

Buna karşın kartuş fiyatlarının da HP dahilinde de bir hayli yüksek olduğunu da söylemek gerekiyor. Hem bu duruma bir çözüm oluşturmak isteyen hem de sosyal sorumluluk projelerini sistemlerine dahil etmek isteyen HP, yeni bir projeyle gündemde. Buna göre markanın artık geri dönüşüm ürünlerinden kartuş üreteceği belirtiliyor.

HP Geri Dönüşüm

HP Kartuşları Geri Dönüşümle Üretilecek

Yeni proje kapsamında kartuş üretiminde artık atık plastiklerin kullanılacağı belirtildi. Alınan kararla beraber geri dönüşüm amaçlı olarak toplanan atık plastikler yeniden kullanılabilir hale getirilip işlenecek. Bu plastikler doğrudan kartuşların üretiminde kullanılan hammadde olacak. Sadece atık plastikler değil, artık eski kartuşların malzemelerini de doğrudan yeni kartuş üretimi için kullanacak olan HP, bir yandan geri dönüşümün önemini ortaya koyarken bir yandan da kartuş fiyatlarını da düşürmüş olacak.

Geri dönüşüm için yapılan projeyle beraber bir yandan da çevreye karşı sorumluluk yerine getirilmiş olacak. Öyle ki HP kartuşlarının plastiklerinin doğrudan doğaya bırakılmaması çevreye verilen zararı da azaltmış olacak. Bu şekilde firma doğrudan plastik atıkların miktarını da azaltmış olacak. HP’nin yeni proje için anlaştığı firmanın da Thread firması olduğunu da ekleyelim.