HP laptop

HP, 50 bin dizüstü bilgisayarını yanma tehlikesinden dolayı geri çağırdı!

HP tarafından yapılan açıklamaya göre Envy, ProBook ve Zbook dizüstü bilgisayar modellerinin bataryalarından bazıları, üretimdeki bir hatadan kaynaklı olarak yanma riski taşıyor. Şirket, 50 bin müşterisinin dizüstü bilgisayar modellerinin bataryasını geri getirmesini istiyor.

Dünyanın en büyük dizüstü bilgisayar üreticilerinden birisi olan HP, 50 bin adet dizüstü bilgisayar modelinin bataryasında üretimden kaynaklı bir sorun olduğunu duyurdu. Envy, ProBook ve Zbook serilerine dahil olan modellerin bu sorunu yaşadığını bildiren üretici, yalnızca 2015 yılınan Aralık ayı ve 2017 yılının Aralık ayında satışa sunulmuş modellerin sorundan etkilendiğini belirtti.

HP laptop

HP: “Sorunlu bataryalar Çin malı”

Tam olarak hangi modellerin ve hangi bataryaların sorundan etkilendiği bilinmiyor, ancak HP sorunlu tüm bataryaların Çin malı olduğunu duyurdu. Ayrıca ProBook 640/645 ve 650/655, x360 310 G2, HP Envy m6, Pavilion x360, HP 11, ZBook 17 ve ZBook Studio G3 modellerinin birçoğunda sorunun var olduğu biliniyor. Sorunlu bilgisayarların bazıları çıkarılabilir bataryalara sahip. Bataryaları çıkarılabilir olmayan modellerin ise yetkili servislere iletilmesi isteniyor.

Şirket geçen sene de dizüstü bilgisayarlarını geri çağırmıştı

Bu olay, maalesef HP’nin dizüstü bilgisayar bataryalarıyla yaşadığı ilk sorun değil. Şirket bundan bir sene önce, 2017’nin Ocak ayında 100 bin modelinin bataryasının yanma tehlikesi olduğunu duyurmuştu. Patlayan bataryaların yaralanmalara ve mal kayıtlarına yol açabildiği biliniyor.