hosting 1

Hosting Nedir? Hosting Ne işe Yarar? Hosting Nasıl Alınır? ve Hosting Nasıl Kullanılır?

Şirketiniz veya kişisel web siteniz veya kişisel bir blog açarak fikirlerinizi veya ürünlerinizi  ziyaretçileriniz ile paylaşmak istemeniz durumunda; çevrimiçi olarak var olmanın ilk adımı, sitenize ait olan dosyaların bir sunucuda depolanmasını sağlayacak bir hosting firması ile anlaşmanız gerekir.

Peki en iyi hosting firması seçerken dikkat edilmesi gereken şeyler ne? hep birlikte inceleyelim.

Hosting Nedir?

Hosting bir websitesine ait her türlü dosyayı 7/24 kesinti olmaksızın saklayıp, web sitesinin  her daim internette yayında olmasını sağlayan bir hizmet olarak düşünebilirsiniz.

Hosting firmaları kesintisiz çalışan bu donanımlar üzerinden yazılımlar yardımı ile saklama alanının satışını gerçekleştiren firmalardır. Bu firmalar sadece alan satışı yapmakla kalmaz aynı zamanda gerekli bakımları, yedeklemeleri, yedek internete ve kesintilerde önlem için jeneretör güç kaynakları gibi ek hizmetler de sunarlar.

Hosting kısaca site içeriğinin barındırılacağı alan olduğu söylenebilir.

Hosting Nasıl Alınır?

Hosting alımı elektronik ortamda yapılan alışverişler gibi çok kolay ve hızlıdır. Öncelikli olaran sitenizde ne yapacağınıza karar vermeniz gerekir. Şayet server’ı çok yormayacak bir site açarsanız yıllık çok uygun bir rakama bu hizmeti almanız mümkündür. Tersi durumda ise limitsiz sınırsız paketlere yönelmeniz gerekecektir.

 

websiteniolustur

Hosting satın alma ile ilgili host firmasının hemen üst tarafında webhosting aşağıdaki seçeneklerden Profesyonel SSD Hosting kısım iş görecektir.

Bu işlemin ardından paket seçimi yapmanız yeterli olacaktır. Şayet bahsettiğimiz gibi 1 adet web sitesi için kullanmak adına birinci seçenek yeterli olacaktır. Ancak paylaşım ve yüksek trafik ve ihtiyacı doğuracak bir durum söz konusu ise en sondaki paket işiminizi fazlası ile görecektir. Tabi öncelikle bir alandınızın var olduğunu düşünerek bu işlemleri yaptığınızı varsayıyoruz.

Hosting nasıl kullanılır?

Hosting kullanımı konusunda Cpanel olmayan hostingler genelde kullanması zor olması nedeni ile tercih edilmiyor düşüncesi bulunuyor. Ancak bizim tercihimiz websiteniolustur hem Plesk panel  özelliği hemde koruma özelliği bulunuyor.

Kullanım esnasında cpanel hayati önemli diyebiliriz Ancak kurulumdan dosya yönetimine kadar her şeyi kolaylıkla Türkçe olan bir Plesk panel üzerinden de yapabilirsiniz.