HoloLens 2 Microsoft tarafindan tasarlanmis ozel bir AI cipine sahip olacak1 1

HoloLens 2, Microsoft tarafından tasarlanmış özel bir AI çipine sahip olacak

Daha hızlı cihaz AI oluşturma yarışında, daha fazla şirket kendi silikonunu üretiyor.

Bugün Microsoft HoloLens’e yeni nesil bir AI çip dahil edeceğini söyledi. Bu özel silikon Microsoft tarafından üretilmeyen ancak tasarlanmamış bir “yardımcı işlemci”, görsel verileri doğrudan aygıtta analiz etmek için kullanılacak ve buluta yüklenmemesi nedeniyle zamandan tasarruf sunacak. Sonuç, Microsoft’un, HoloLens 2’de daha hızlı bir performans sergileyeceğini ve cihazın olabildiğince mobil olmasını sağlayacağını söylüyor.

Duyuru, çağdaş AI’nın hesaplama taleplerini karşılamak için uğraşan Silikon Vadisi’nin en büyük teknoloji şirketleri arasındaki bir eğilimi izliyor. AI’nın daha sık kullanılacağı bugünün mobil cihazları, bu tür programları işlemek için kurulmuş değildir ve sorulduğunda, genellikle daha yavaş bir performans veya yanmış bir pil (veya her ikisi de) olur.

Ancak AI’yi doğrudan telefonlar veya AR kulaklık setleri gibi cihazlarda çalıştırmak için bir takım avantajlara sahiptir. Microsoft’un dediği gibi, cihazların uzaktaki sunuculara veri yüklemesi gerekmediğinden, daha hızlı bir performans da bunlardan biridir. Bu, cihazların daha kullanıcı dostu olmasını sağlar; çünkü sürekli bir internet bağlantısı sağlamak zorunda değildirler. Kullanıcıların verileri aygıttan çıkmadığı için bu tür işlemler daha güvenlidir.

HoloLens 2 Microsoft tarafından tasarlanmış özel bir AI çipine sahip olacak1
Bu tür cihaz AI’sini kolaylaştıracak iki ana yol var. Birincisi, fazla işlem gücü gerektirmeyen özel hafif sinir ağları kurmaktır. ( Facebook ve Google da bu konuda çalışıyorlar.) İkincisi, ARM ve Qualcomm gibi şirketlerin yaptığı özel AI işlemcileri, mimarileri ve yazılımları yaratmaktır . Apple’ın kendi AI işlemcisini iPhone için de inşa ettiği söyleniyor – sözde “Apple Neural Engine” ve şimdi Microsoft, HoloLens için aynı şeyi yapıyor.

Mobil aygıtlar için AI işlemcileri oluşturmak için yapılan bu yarış, sunucular için özel AI yongaları oluşturmak için çalışmanın yanında da çalışıyor. Intel, Nvidia, Google ve Microsoft bu bölümdeki kendi projeleri üzerinde çalışıyorlar. AI bulut gücünün Bu tür yeni mobil işlemciler için farklı ihtiyaçları (öncelikle işletmelere doğrudan satılan olacak) hizmet verecek, ancak silikon tasarımı açısından, iki gol tamamlayıcı olması muhtemeldir.

Konuşan Bloomberg , Microsoft Research mühendisi Doug Burger şirket ekleyerek “çok ciddiye” sunucular için AI işlemcilerini yaratma meydan alıyordu söyledi: “Bizim aspirasyon numaralı AI bulut olmaktır” Cihazdaki HoloLens’ dışarı Bina Yapay sinir ağları işlemek için ihtiyaç duyulan yonga mimarileri üzerine şirketin uzmanlığına odaklanarak, AI yetenekleri bu amaca yardımcı olabilir.

Onun merkezi görme işleme çipi için Microsoft’un adını – İkinci nesil HoloLens için AI işlemci onun “Holografik İşleme Birimi” veya HPU içine inşa edilecek. Bu, kafa izleme birimi ve kızılötesi kameralar da dahil olmak üzere tüm aygıtın tümleşik sensörlerinden gelen verileri işler. AI yardımcı işlemcisi bu veriyi analiz etmek için çağdaş AI’nın temel araçlarından biri olan derin sinir ağlarını kullanacaktır. HoloLens 2 için hala çıkış tarihi mevcut değil, ancak 2019’da geldiği bildirildi . Bulunduğunda, AI günlük hesaplama için daha da merkezi olacak ve bu uzmanlaşmış silisyum büyük olasılıkla yüksek talep gösterecektir.