HMD Tum Nokia telefonlari Android 8.0 Oreo guncellemesi alacak

HMD: Tüm Nokia telefonları Android 8.0 Oreo güncellemesi alacak!

Şirketin Baş Ürün Sorumlusu olan Juho Sarvikas geçtiğimiz Cumartesi günü yapmış olduğu bir açıklamada, HDM Global’in tüm akıllı Nokia telefonları Android 8.0 Oreo güncellemesini alacağını söyledi.

Twitter‘da marka bir taraftarına cevap verirken, Sarvikas, Google’ın işletim sistemi olan Oreo’yu başlangıç seviyesi Nokia 3’de dahil olmak üzere tüm cihazlarına getireceğini dile getirdi. Teknoloji devi Google’ın aylık yama güncellemelerini ve OS revizyonlarını alacağını belirtmiş ve Nokia‘nın her yorumuna bakıldığında daima aynı yolda yürüdüğü görülüyor.

Sarvikas, HDM Global’in yeni Nokia cihazlarında olacak Android 8.0 Oreo için henüz açıklanması beklenen bir özelliğin tespit edilmediğini belirtti. Fakat konu hakkında daha fazla bilginin kısa süre sonra dile getirileceğini belirtti. Yakında çıkması beklenen Nokia 8 amiral gemi modeli orta seviye Nokia 6‘nın çok daha fazla geride kalmasına ve yeni işletim sisteminin piyasaya sürdükten sonra ilk alacak cihaz olmayacağını belirtelim.

 Nokia 5 ve Nokia 3′de artık Android 8.0 Oreo güncellemesini alacak ve telefon satıcısının söylentilerine göre Nokia 2’de bu güncellemeden yararlanabilir. Yinede ilerleyen günlerde daha fazla detayın çıkmasını beklemek zorundayız.

HDM Global‘in Nokia cihazlarının tamamının yeni işletim sistemini alacak olmasını duyurması kulağa çok hoş geliyor. Nokia bakalım her ay çıkan güvenlik ve iyileştirme yamalarını kendi modellerine sunacak mı? Bekleyip göreceğiz.