youtube

Hikayeler Özelliği YouTube’a Geliyor!

Geçtiğimiz yıllarda Instagram, Facebook ve Whatsapp’a gelen hikayeler özelliği YouTube’a da geliyor!

Snapchat tarafından üretilen hikayeler uygulaması başta Instagram olmak üzere birçok platformda kullanılmaya başladı. İnsanlar tarafından o dönem oldukça alay konusu olan özellik dünyanın en büyük video paylaşım platformu YouTube’a da geliyor. Ancak diğer platformların aksine YouTube uygulamayı biraz daha geliştirmiş olarak yayımlayacak.

YouTube hikayeleri geliştirerek uzun videolardan önemli kesitler çıkarak geliştirdiği tekniğe “Reels” adını vermeyi planlıyor. Yani bu bizim bildiğimiz hikayeler uygulamasından biraz farklı işleyecek. Kendi videolarımızdan çeşitli kesitler oluşturup 30 saniyelik bir kesit hazırlayabileceğimiz gibi direk olarak 30 saniyelik Reels yani hikayeler oluşturabileceğiz.

Reels Topluluklar Paketi ile Gelecek!

Platform ilk olarak abone sayısı 10 bin ve üzeri aboneler bu özelliği sunacak. Yüklediğiniz hikayeler kalıcı olacak diğer platformlardaki gibi 24 saatin ardından silinmeyecek. YouTube “Topluluklar” adı altında getireceği yeni özellik paketinde yer alacak olan özellik özel bir ana sayfaya sahip olacak.

reels

Topluluklar adındaki yenilik paketi yalnızca “Reels” özelliğini barındırmıyor. Özellikli birlikte anlık görsel, yazı, anket ve forum yani topluluk tartışma alanı yer alacak. Önümüzdeki günlerde Beta sürümüne eklenecek olan özellik ilk olarak seçkin Youtuberların kullanımına sunulacak. Özelliğin resmi olarak herkese ne zaman sunulacağı bildirilmedi.