Twitter

Hesapların silinmesinden Twitter’ın kendisi bile etkilendi

Milyonlarca sahte hesabı sileceğini duyuran ve geniş kapsamlı bir çalışma başlatan Twitter, sildiği hesaplarla 7 milyon takipçi kaybetti.


Twitter, sahte ve spam hesapları sileceğini bildirmesinin ardından milyonlarca hesabın silindiğini duyurmuş, ancak bu hesapların tam sayısıyla ilgili bir bilgi paylaşmamıştı. Şirketin bu silme hamlesinin ne kadar geniş kapsamlı olduğunu söylemek oldukça zor, fakat yalnızca sahte hesapların değil, aynı zamanda sahte hesaplar tarafından takip edilen hesapların da silinebileceği yönünde bilgilendirmeler yapılmıştı. Bu da binlerce, belki de milyonlarca gerçek hesabın silinme tehdidiyle karşı karşıya olduğunu gösteriyor.

Şirket, tespit edilen sahte hesapların çoğunu toplu halde sildi ve bunun sonucu olarak kendi hesabının takipçi sayısı 7.4 milyon azaldı. Hesap silinmesinin gerçekleşmesinden önce 62.8 milyon civarında olan takipçi sayısı, kısa bir sürede 55.4 milyona düştü.

Twitter

Paylaşılan bilgilere göre şimdiye dek yalnızca belirli bölgelerdeki sahte hesaplar silindi. Twitter, hafta sonu diğer bölgeleri de kontrol edeceklerini ve daha fazla hesabın silineceğini duyurdu. Yani Mavi Kuş’un takipçi sayısının daha da aşağı inmesi bekleniyor.

Kaynak