Outlook 1

Herkesin Bilmesi Gereken Yararlı Outlook İpuçları

Birçok ofis çalışanı, çalışma ömürleri boyunca Outlook posta programı ile ilgilenmek zorundadır. Birkaç püf noktası ve ayar ile posta istemcisi ayrı ayrı ayarlanabilir ve Outlook e-postaların sıralaması otomatik olarak çalışır.

Çok Fazla Klasör Oluşturma

Gelen Kutusundaki çok fazla klasör Outlook’u yavaşlatabilir, bu nedenle yalnızca birkaç e-postanın yine de yükleneceği bir klasör oluşturmamalısınız. Tüm düzensiz iletişim mesajları “Çeşitli” veya “Diğer” klasöründe emin ellerdedir. Özel bir klasör nasıl oluşturulur:

Klasör sekmesini açın ve Yeni Klasör düğmesine tıklayın. Alternatif olarak, menüde solda sağ tıklayarak yeni bir klasör de oluşturabilirsiniz.

Outlook

İletişim kutusuna bir klasör adı girin ve Giriş düğmesine basın. Adın değişmesi gerekiyorsa, klasöre sağ tıklayın ve “Klasörü yeniden adlandır” ı seçin. Ayrıca, klasör sağ tıklama menüsünde Sık Kullanılanlar grubuna da taşınabilir, kopyalanabilir veya eklenebilir.

Outlook Uyarılarını Özelleştirme

Microsoft Outlook’u kullananlar, yeni e-posta bildirimlerinin ne zaman ve ne süreyle görüntüleneceğini belirleyebilir. Bunu yapmak için önce sol üst köşedeki “Dosya” menüsünü açın ve “Seçenekler” e tıklayın. Ardından sol taraftaki “E-Posta” bölümüne geçin. Sağ tarafta, “mesaj girişi” başlığı görünür hale gelir. Yeni e-postalar geldiğinde size haber verilip verilmeyeceği “Masaüstü bildirimini göster” onay kutusu tarafından kontrol edilir.

Metin Biçimlendirmeden Kopyala Ve Yapıştır

Outlook’ta bir metni kopyalamak istiyorsunuz, ancak orijinal biçimlendirmeyi korumak istemiyor musunuz? Metni her zamanki gibi kopyalayın, postaya gidin ve ardından farenin sağ düğmesine tıklayın. Menüde, Yapıştırma Seçenekleri altında büyük bir “A” (“sadece metni kabul et”) göreceksiniz. Üzerine tıklamak, kopyalanan metnin hiçbir formatının korunmamasını sağlar.