Hawking’in Ölmeden Önce Yazdığı Araştırma Ortaya Çıktı

Geçtiğimiz hafta yaşamını yitiren astrofizikçi Stephen Hawking’in paralel evrenler üzerindeki tespitlerine yer veren bir araştırması ortaya çıktı.

Stephen Hawking’in ölmeden 2 hafta önce imza attığı araştırmayı ortaya çıkaran Business Insider’da yer alan habere göre, Hawking ve ekibi Büyük Patlama teorisinin uzantısı olarak görülen bir teori hakkında yazarak paralel evrenler üzerinde tespitlerde bulundu.

76 yaşında yaşamını yitiren Stephen Hawking’in ölümünden sonra bir kez daha tüm dünya’da kendisini konuşuyor. Şöyle ki, ünlü astrofizikçi Hawking’in ölmeden 2 hafta önce yani, 4 Mart’ta “A Smooth Exit from Eternal Inflation” isimli bir makalede yer aldığı tespit edildi. İngiltere’nin en fazla satan gazetelerinden biri olan The Sunday Times’ta yer bulan  haberde, araştırmanın henüz yayınlanmadığı belirtilirken, konusunun ise başka evrenlerin olduğuna yönelik olduğu belirtildi.

Araştırmada Hawking ile birlikte yer alan profesör Thomas Hertog konu ile ilgili açıklamasında: “Bu makalede amacımız çoklu evren teorisine bilimsel bir çerçeve oluşturmaktı. Hawking ile bu makale üzerinde çalışmak için bir araya geldik ve en son makaleyi teslim etmeden önce buluşmuştuk” sözlerine yer verdi.