harry-potter-yapay-zeka

Harry Potter’ı Okuyan Yapay Zeka Serinin Devam Hikayesini Yazdı!

Dünyayı kasıp kavuran fantastik, bilim-kurgu serisi olan Harry Potter yapay zeka tarafından okundu! Seriyi okuyan yapay zeka seriyi devam ettirerek bir hikaye kaleme aldı.

Son yıllarda bir hayli gelişen yapay zeka yazılımları her gün farklı bir gelişmeye adım atıyor. Son olarak dünya üzerinde bir hayli popüler olan fantastik Harry Potter serisinin kitaplarını okuyan bir yapay zeka seriyi bitirdikten sonra bir hikaye kaleme aldı. Yapay zekanın kaleme aldığı hikayenin konusu ise kitaptaki karakterlerden bir tanesi olan Harmonie ve ailesi ile ilgili oldu.

Hikayenin Adı “Harry Potter ve Büyük Bir Kül Yığını Gibi Görünenlerin Portresi”

Hikayenin adından da anlaşılacağı üzere hikaye ve içeriği bir hayli absürt kaçıyor. Yapay zekalar her ne kadar gelişmiş teknolojinin parçası olsalar da onlarda birer insan gibi bir anda öğrenme eğilimine sahip değiller. Ancak öğrenme hızları insanlardan bir hayli hızlı. Bu sebeple yapay zekanın kaleme aldığı hikayede bir hayli vasat ve çocukça kalıyor.

Hikayede bir ölüm yiyen üzerinde “Harmonie nasıl dans edildiğini unuttu” gibi bir yazı yazan tişört giymekte, Ron ise hikaye boyunca durmadan dans ediyor ve bunun yanı sıra Harmonie’nin ailesini yemek için uğraş veriyor. En son olarak serinin baş karakteri Harry Potter ise yaz ayı boyunca Hogwarts’ın sarmal merdivenlerinden aşağıya düşüyor.

Hikayenin tam metni ayrı olarak yayımlanmayacak.