Tyler Barriss Twitter

Hapisten Twitter’a girdi, başkalarını da öldürmekle tehdit etti

Oyunu kaybetmesinin ardından tanımadığı bir adamın evine yanlışlıkla SWAT ekiplerini gönderen ve kişinin ölümüne neden olan mahkum, hapishaneden Twitter’a giriş yaparak hakkında kötü konuşan başka kişileri de öldüreceğini söyledi.

Birkaç ay önce arkadaşlarıyla Call of Duty WW2 oynadığı sırada oyunu kaybetmelerine kızan Tyler Barriss, arkadaşlarından birisini korkutmak adına polisi aramış ve arkadaşının ailesine silah doğrulttuğunu söylemişti. Bu ihbarı alan polis, SWAT ekiplerini verilen adrese gitmeleri için görevlendirdi ancak yanlış vardı: Barriss arkadaşının adresini yanlış vermişti.

Aldığı adrese giden polis, kapıyı açan iki çocuk babasına bazı talimatlar yöneltti ve bu talimatlara uymaya çalışırken onu vurarak öldürdü. Olay, polis şiddetine karşı tepkilerin büyümesine neden olmuştu ve ihbarı yapılan kişilerin cezalandırılacağı haberi verilmişti. Söylenildiği gibi ihbar sahibi bulundu ve cezalandırıldı. Ancak bu “şakacı” hapiste de durmak bilmedi.

https://twitter.com/GoredTutor36/status/982258000223072259

https://twitter.com/GoredTutor36/status/982262894367621126

Bugün Barriss’e ait Twitter hesabından yeni paylaşımlar yapıldı. Hapisten internete girmeyi başardığını söyleyen ve kendisini “eGod” olarak tanımlayan Barriss, hakkında kötü konuşanları polisi arayarak başka evlerine SWAT ekiplerini göndermekle tehdit etti.

Tyler Barriss Twitter

Hapishane sistemlerindeki hatadan faydalanmış

Mahkumun nasıl internete girdiğini araştıran yetkililer, yalnızca bazı sitelere giriş yapılabilmesini mümkün kılan sistemde yeni güncellemeden kaynaklanan bir hata oluştuğunu ve mahkumların bundan faydalandığını açıkladı. Sorunun giderilmesi için çalışmalara başlayan yetkililer, mahkumların yalnızca birkaç saat internete girebildiklerini ancak bu süreçte eBay üzerinden alışveriş yaptıklarını ve e-posta gönderdiklerini dile getirdi.