Hackerlar monitorunuzden Kredi Kart bilgilerinizi calabilir1

Hacker’lar monitörünüzden Kredi Kart bilgilerinizi çalabilir!

Güvenlik uzmanları hacker’ların monitör üzerinden kullanıcıların birçok özel bilgisine erişebilmenin basit olduğunu belirtiyor!

Kısa süre önce bir güvenlik uzmanının açıklamalarına göre tüm dünyada bilgisayar kullanımının her geçen gün arttığı ve hacker’ların bu artışı fırsata çevirdiği söylendi. Bilgisayar sayısının artışı kötü niyetli kişilerin bu işi fırsata dönüştürerek kişisel bilgilerin hatta özel hayata erişim sağlamalarını kolaylaştırdı. En önemli ve dikkat çeken konu ise hacker’ların monitör üzerinden kullanıcıları kandırması oluyor.

Siber güvenlik uzmanı olan Ang Cui, monitör üzerinden hacker’ların saldırı yapması an meselesi. Bu bakımdan önlem almanız gerekiyor dedi.

Ang Cui, Dell U2410 Monitörünü Test Etti

Ang Cui, kısa süre önce bu olayı kanıtlamak adına Dell U2410 model monitör üzerinde bir test işlemi gerçekleştirdi. Monitörün içerisinde bulunan pikselleri için bazı işlemler yaptı. Genel anlamda “görüntü denetleyicisi” olduğu öne sürülen donanımlar her monitörde yer alıyor.

Saldırı anında, monitörde olmaması gereken görseller yer alıyor. Örnek verecek olursak eğer, kredi kartı bilgilerinizi yazmadan önce mutlaka “SSL sertifikası”na sahip olup olmadığını güvenli bir şekilde kontrol edin şeklinde açıklamalar yazmakta. Ancak bu olay bilindiği gibi değil. Her ne kadar gizlenmiş olsa bile, kötü kişiler ekranda yazılanları piksel ile elde edebiliyorlar.

Tarayıcı kısmında URL’nin bulunduğu yerde SSL sertifikası insanları güvendiriyor olsa bile hackerlar monitör üzerinden bir şekilde bilgileri ele geçiriyor.