Hackerlar, eski şifreleri kullanarak Bitcoin için şantaj yapıyor!

Eski şifreleri ele geçiren hackerlar, Bitcoin ödenmesi için var olmayan videolarla kullanıcılara şantaj yapmayı deniyor.


Bitcoin’in yaygınlaşması ve değer kazanmasıyla birlikte şantaj olayları ve fidye yazılımları da giderek yaygınlaşmaya başladı. Hackerların Bitcoin kazanmak için başvurduğu yöntemlere bir yenisi daha eklendi.

Twitter’da @can isimli bir kullanıcı tarafından gündeme taşınan yöntem, hackerların şantaj yapmak adına eski şifreleri kullanmaya çalıştığını gösteriyor. İşte gönderilen e-posta:

https://twitter.com/can/status/1017158518833463296?utm_source=teknoekip

E-postada hackerın “İnternete yüklediğim pornoyu izlediğin sırada bilgisayar kameranı kullanarak senin videonu çektim. Şifrenin ….. olduğunu biliyorum ve eğer …… adresine Bitcoin göndermezsen tüm hesaplarındaki arkadaşlarına ve ailene videonu göndereceğim.” dediği görülüyor.

Kullanıcı, e-postadaki şifrenin 10 senelik olduğunu belirtti. Uzmanlar, şantaj yapmaya çalışan kişilerin bilgisayar kameranıza erişme ve sizi görüntüleme şansının son derece düşük olduğunu, uzun süre önce internete sızdırılan şifreleri kullanarak size erişmeye çalışabileceklerinden dolayı sık sık şifrenizi değiştirmenizin faydalı olacağını dile getirdi. Eğer böyle bir mesaj alırsanız ilk olarak şifrenizi kontrol etmekte fayda var.

Kaynak