Pixel 2

Hacker, Pixel 2’nin açığını bularak Google’dan 112 bin dolar ödül aldı

Guang Gong isimli Çinli bir hacker, Google’ın akıllı telefonu Pixel 2’nin güvenlik açığı olduğunu bularak şirketten toplamda 112 bin dolar ödül aldı. Bu ödül, Google’ın bugüne kadar güvenlik açığı bulan bir hackera ödediği en yüksek miktar olarak kayıtlara geçti. Detaylar haberimizde.

Guang Gong isimli Çinli bir hacker, Pixel 2 ve Pixel 2 XL’ın yazılımında bir güvenlik açığı bulmayı başararak Google’dan toplamda 112 bin dolar ödül kazandı. Pixel modellerini hackleme konusunda oldukça başarılı olan hacker, şirket tarafından düzenlenen Pixel telefonların hacklenmesi yarışmasında (Pwn2Own) birçok hacker grubunu geride bırakarak, kendi grubuyla birlikte yalnızca 60 saniye içerisinde cihazın kontrolünü ele geçirmişti. Gong ve grubu, bu yarışmanın galibi olarak 120 bin dolarla ödüllendirilmişti. Grup, başka yazılımları da aşmayı başararak yarışmadan 520 bin dolar ödülle ayrılmıştı.

Pixel 2

Google, telefon yazılımını geliştirecek

Google’ın ve diğer şirketlerinin güvenlik açığı bulan kişileri büyük miktarlarla ödüllendirmesi son derece iyi bir teşvik, çünkü bu örnekten de görülebildiği gibi şirketlerin yazılım açığı bazen şirket dışındaki kişiler tarafından fark edilebiliyor. Eğer Google bu yazılım açığının bir ödül sayesinde ortaya çıkmasını engellemeseydi, belki de açığı bulan kötü niyetli bir hacker Pixel kullanıcılarına oldukça zor zamanlar yaşatacaktı. Elbette bu durumdan etkilenenler arasında Google da bulunacaktı.