ransomware

Hacker, koca bir şehrin ağ sistemini ele geçirdi ve binlerce dolar fidye istedi

Bir hacker’ın ransomware (fidye yazılımı) kullanarak Atlanta’nın ağ sistemini ele geçirdiği bilgisi paylaşıldı. Sistemdeki bilgisayarlara erişimi engelleyen saldırgan, binlerce dolarlık fidye ödenmesini ve ödemenin Bitcoin olarak yapılmasını talep etti. Detaylar haberimizde.

Ransomware (fidye yazılımı) saldırılarına bir yenisi daha eklendi. Atlanta Valisi Keisha Bottoms tarafından paylaşılan bilgilere göre şehrin ağ sistemindeki bilgisayarlara eş zamanlı bir saldırı düzenlendi. Bir şekilde ağa girmeyi başararak bilgisayarlardaki tüm verilere ulaşımı engelleyen hacker, şehirden 51 bin dolar fidye talep ediyor ve paranın Bitcoin ile ödenmesini istiyor.

ransomware

Yapılan incelemelere göre saldırıda kullanılan ransomware’in ismi SamSam. Sıklıkla kullanılan bu yazılım, şu an şehirdeki vatandaşların bilgilerini barındıran bilgisayarlara erişimi engellemiş durumda. Yetkililer, uzmanların sistemi kurtarmak adına çalışmalara başladığını ve sistemin kurtarılabileceğine dair inançlarının tam olduğunu paylaştı.

Bu saldırıdan ötürü vatandaşların fatura bilgileri, adli işlem bilgileri ve daha birçok şeye ulaşım sağlanamıyor. Ancak şehrin havalimanı, su idaresi ve kamu güvenliğinde bulunan sistemler hala düzgün şekilde çalışıyor.