og stingrayfcc 1

Vatandaşların güvenliğini sağlayacak “Mavi Uyarı” ABD’de uygulamaya konuluyor

Federal İletişim Kurulu, vatandaşların güvenliğinin sağlanmasına yardımcı olacak Mavi Uyarı sistemini kullanmaya başlayabileceklerini duyurdu. Mavi Uyarı, güvenlik güçlerinin birçok kişiye uyarı göndermesini sağlıyor. Detaylar haberimizde.

Geçtiğimiz günlerde internet kullanımı ve kullanıcı gizliliği konusunda bazı çarpıcı değişimlere imza atarak gündeme gelen Birleşik Devletler Federal İletişim Kurulu, Mavi Uyarı isimli bir sistemin uygulamaya konulacağını duyurdu. Güvenlik güçleri tarafından kullanılacak olan yeni sistem, herhangi bir bölgede olay yaşanması durumunda vatandaşların o bölgeden uzaklaşmasını sağlamak amacıyla kullanılacak. Sistem kablo, uydu ve radyo yayını üzerinden uyarılar gönderecek, akıllı telefonlar ise ABD’de kullanımda olan WEA (Wireless Emergency Alert) sistemi üzerinden uyarılacak.

59bfdd8bb0873.image

Bu sistemin kullanıma sunulmasıyla birlikte son dönemlerde sıklıkla yaşanan terör olaylarına bağlı can kaybının azaltılabileceği veya afet durumlarında daha çok kişinin, daha hızlı şekilde tahliye edilebileceği düşünülüyor.

Benzer bir sistemin ülkemizde de kullanıma sunulması sizce faydalı olmaz mıydı?