Güney Kore Bitcoin

Güney Kore, kripto para hesabında gerçek ismini kullanmayanlara ceza verecek

Güney Kore’nin kripto paralar hakkındaki çarpıcı kararlarına bir yenisi daha eklendi. Geçtiğimiz günlerde kripto paraları yasaklayacağı söylentileriyle gündeme gelen ülke, şimdi de kullanılan hesaplarda gerçek isimlerin kullanılmasını zorunlu kıldı. Detaylar haberimizde.

Büyük oyuncu kitlesi ve teknoloji pazarındaki devasa payı ile kripto paraların değer kazanmasında kayda değer bir rol oynayan Güney Kore, kripto paralar hakkında yeni bir karar daha aldı. Bu kararla ülkede herhangi bir şekilde kripto para kullanan kişilerin cüzdan hesaplarında gerçek isim kullanması zorunlu kılındı. Birçok kripto para yatırımcısından tepki gören karar, Bitcoin ve Ethereum gibi değeri yüksek olan birimlerin kullanılmasıyla vergi kaçakçılığının yapılabileceğinin söylenmesinin ardından gündeme geldi.

Alınan karar doğrultusunda cüzdan sahiplerine hesap isimlerini değiştirmesi için 1 ay süre tanındı. Bu sürede isim değişikliği yapmayanlar, daha sonraki dönemlerde büyük miktarda para cezası ödeyecek.

Güney Kore Bitcoin

Güney Kore’de kripto para kullanımı yasaklanabilir

Güney Kore birkaç gün önce kripto para kullanımını yasaklamak adına çalışmaları başlattığının açıklanmasıyla haberlere konu olmuştu. Ülkedeki Bitcoin’in ve diğer kripto paraların değer kaybı yaşamasına neden olan bu açıklamayla çalışmaların başladığı bildirilmişti. Yasaklama çalışmalarının ne gibi bir sonuç vereceği henüz belli değil, ancak açıklamanın ardından bile ülkedeki Bitcoin’in değeri diğer ülkelere kıyasla yüzde 30 daha fazlaydı.