sinyal

Güneş’e Benzer Yüzlerce Yıldızdan Sinyaller Geliyor!

Binlerce yıldır insanoğlunun aklında bir tek soru var. Acaba bu evrende yalnız mıyız?

Bu sorunun en zirveye ulaştığı yıllar kuşkusuz ABD ve Sovyetler Birliği arasındaki uzay yarışı zamanlardı. Birçok insan bu evrende yalnızca bizim olduğumuzu bir grup insanda uzaylıların var olduğuna inanıyor. Nitekim bu inanç birçok bilim-kurgu filmine de konu olmuş durumda. Birçok filmde yüzlerce türde uzaylı ve birçok yaşam formu görmüştük. Peki bunların gerçek olma ihtimali ne kadar?

Bilim adamları tarafından son yıllarda yapılan araştırmalar sonrası uzaylılar hakkındaki meraklarda gittikçe artmaya başladı. Kanada’nın Laval Üniversitesi’nde görev alan 2 uzman astronom E. Trottier ve EF Borra’nın yaptığı araştırmalar sonucu Güneş Sistemimize benzer küçük yıldızların bulunduğu sistemlerin küçük bir bölümünde kendine özel periyodik spektral modülasyonlar keşfedildi. Bu keşifler ışığında uzmanlar yaklaşık 2,5 milyon yıldızın resimlerini inceledi.

sinyal

Güneş’e Benzer 234 Yıldızdan Sinyal Geliyor!

İnceleme sonucu yaklaşık 234 yıldızdan oldukça ilginç sinyallerin geldiği keşfedildi. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalarda bu 234 yıldızın rastgele ortaya çıkmadığını ve sinyallerin geldiği yıldızların büyük bir bölümünün F2-K1 aralığında bulunduğu belirtildi.

Araştırmayı kısaca özetleyecek olursak 2 bilim adamı kendi güneş sistemimize benzer sistemlerin yıldızlarından çeşitli sinyaller alındı. Yani yaşam olasılığı oldukça yüksek olan bu bölgelerden gelen şaşırtıcı sinyaller bilim dünyasından büyük infial yarattı. Ancak araştırmanın tam olarak uzaylı yaşam formu olduğunu kanıtlar nitelikte bir delili yok ve bunun için oldukça uzun bir zamana ihtiyaç bulunduğu nitelendi.

sinyal