maxresdefault 1 5

GTA Online oyuncuları oyuna eklenen silaha isyan etti

GTA Online’ın yapımcısı Rockstar Games, yakın bir tarihte oyuna yörüngeden ateşlenebilen bir silah ekledi. Birçok hedefi aynı anda yok edebilen ve son derece  pahalı olan bu silah, oyuncuların toplandığı etkinliklerde kullanılarak birçok kişiyi rahatsız ediyor. Rockstar Games, silahtan ötürü tepkiler alıyor.

GTA Online yapımcısı Rockstar Games, son günlerde oyunculardan gelen şikayetlerle boğuşuyor. Aralık ayındaki Doomsday Heist ile “orbital cannon” (yörünge topu) isimli silahı oyuna ekleyen yapımcı, bu silahın oyuncuların emek vererek oluşturduğu şeyleri saniyeler içerisinde yok etmesinden ötürü birçok şikayet alıyor. Orbital cannon kullanımı son derece pahalı, her kullanımda oyun içerisindeki para ile 500 bin dolara gereksinim duyuyor ve 750 bin dolara otomatik olarak bir hedefe kilitlenmesini sağlayan geliştirmesi yapılıyor. Ancak silahın pahalı olması, hile ile para elde edenlerin endişe duyması gereken bir konu değil.

Reddit’te GTA Online’a tepki

Reddit kullanıcıları, oyun içerisindeki etkinliklerde silahın kullanımından hiç memnun değil. Bir Reddit kullanıcısının paylaştığına göre oyun içerisinde araç sergileme etkinliği düzenledikleri sırada orbital cannon, etkinliği ve araçları tam anlamıyla mahvetti. İşte o olayın görseli:

GTA Online orbital cannon

Oyundaki bu tarz sistemlerin hileciler tarafından kullanılmasının oyunu sürekli oynayan kişilere sorun yarattığından bahseden oyuncular, silahın kaldırılmasını talep ediyor. Oyunda her oyuncu 48 dakikada bir silahı kullanabiliyor ancak her kullanımın oyuncular için masraf yaratması, bu durumun çok can sıkıcı olabilmesine neden oluyor.