Ak Gezenler

GoT: Ak Gezenler Bunu Temsil Ediyormuş!

Game of Thrones’un yazarı olan George RR Martin, yeni kitabı hakkında gerçekleştirdiği bir röportajda, ak gezenlerin küresel iklim değişikliğine vurgu yaptığını belirtti.


George RR Martin, yeni kitabı olan Fire and Blood’u tanıtmak için The New York Times’a verdiği röportajda Westeros ve Ak Gezenler (White Walkers) hakkında çok önemli açıklamalar yaptı.

Martin: “ben 1991 yılında Game of Thrones’u yazmaya başladığımda birileri henüz iklim değişikliği hakkında konuşmaya başlamamıştı.’’ diyerek yoğun fosil yakıt kullanımının  küresel iklim değişikliğine neden olacağını anlamanın mümkün olduğuna işaret ediyor.

Got Ak Gezenler

’Westeros’taki insanlar güçleri, statüleri ve zenginlikleri için kendi içlerinde bir mücadele veriyorlar.’’ diyerek devam eden Martin, “Ve bu nedenle gezegeni yok etme potansiyeline sahip olan “kış geliyor” (winter is coming) gerçeğine karşı dikkatleri dağılıyor.’’ dedi. Dolayısı ile Westeros’taki krallıklar medeniyeti, ak gezenler ise küresel ısınmayı ifade ediyor.

Ferdi sorunların küresel iklim değişikliği kadar önemli olmadığını söyleyen Martin, insanların asıl endişe etmesi gereken konunun yüz milyonlarca insanı sular altında bırakacak olan iklim değişikliği olduğunu söyledi.