google arama turkiye 1

Google’ın Sizi Takip Etmesini Engelleyerek, Hakkınızda Toplanan Verileri Silebilirsiniz

Günümüzde ki en değerli bilgi dijital ortamda toplanan data’lar olarak karşımıza çıkıyor. Gündelik yaşantımızda oldukça sık kullandığımız Google’ın hakkımızda topladığı neyle ilgilendiğimiz, nerelerde olduğumuz, hangi siteleri ziyaret ettiğimiz gibi bilgilerin silinmesini Birkaç kolay düzenleme ile sağlayabilirsiniz.

Alışkanlık olarak kayıt esnasında şartları okumuyor ve ileri diyerek kullanım şartlarını kabul ediyoruz. Google isteyen kullanıcıların ‘Etkinliğim’ fonksiyonunda hakkınızda toplanan verileri silme imkanı sunuyor.

Google, aramalarınızı sonucunda topladığı veriyi hesabınızla eşleşecek şekilde saklıyor. Dolayısı ile ilgi duyduğunuz tüm konularda bu şekilde toplanıyor. Bütün bu veriler ‘Etkinliğim‘ kısmında saklanıyor. Dolayısı ile sizinde ulaşmanız gereken yer de burası oluyor.

google hakkinizda 1

Özellikle silmek için aradığınızı arama yaparak bulabilir ya da her şeyi birden veya belli bir tarih aralığındaki verileri seçebilirsiniz.

Youtube’daki verilerinizi Silmek İsterseniz

Sol kısımda yer alan menüden “Geçmiş” seçeneğine tıklayın, daha sonra sağdaki menüden “izleme geçmişi” ve “arama geçmişi”ni seçerek temizleyin ya da silmek istediğiniz belirli bir aramayı da seçerek silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

google hakkinizda 2

Reklamverenin Bildiklerini Silmek İçin

Sık sık ziyaret ettiğiniz alışveriş sitelerinde ilgilendiğiniz ürünleri yada benzerlerinin görmenizin nedeni Google’ın hakkınızdaki bildiği bilgileri reklam verenlerle de paylaşıyor. Dolayısı ile sık sık arama geçmişinizle uyuşan reklamları görmenizin asıl nedeni bu. Ancak bunu engellemek için, Google hesabınızda “Kişisel Bilgiler ve Gizlilik” bölümüne gidin. “Reklam Ayarları” seçeneğini bulun. Üzerine tıklayın ve “Reklam ayarlarını yönet” kısmına tıklayın. “Reklam Kişiselleştirme” seçeneğini devre dışı bırakmanız yeterli.

google hakkinizda 3

Android cihaz sahibi iseniz, Google, “Zaman Çizelgesi” fonksiyonuyla telefon ya da bilgisayarınızla ziyaret ettiğiniz yerlerin listesini tutuyor. Bu bilgiyi de silmek için Google Haritalar’dan kaldırmak için sayfaya gidin. “Konum Geçmişini Duraklat”a tıklayabilirsiniz.

google hakkinizda 5 google hakkinizda 4