Googlein iOS uygulamasi simdi trend arayan aramalari gosteriyor

Google’ın iOS uygulaması şimdi trend arayan aramaları gösteriyor

Google’ın iOS uygulaması ile artık arama düğmesine basmadan sorulara cevap almak mümkün.

Bulunduğumuz yılın başlarında Google, iOS arama uygulaması için bir “trend” widget’i eklemişti. Şimdi ise Google bu işlevi uygulamanın ana kısmına taşıyor. App Store’da uygulamayı güncelledikten sonra, Google uygulamasında arama çubuğuna hafif bir şekilde dokunduğunuzda, trendleri görmeye başlayacaksınız. Çubuğa dokunduğunuzda ise hemen görülen son aramaların altında yer alacak ve mavi yükselen ok simgesi ile sembolize edilecek.

TechCrunch tarafınca aktarılan bilgilere göre, bu özellik aslında daha önce Android kullanıcılarına geldi ve bazı olumsuz sonuçlar ile karşılaşıldı. Çünkü sesli kullanıcılar arama kısmında çok daha fazla terimle kalabalıklaştırılmasının gereksiz olduğunu dile getirdi. Google, önde gelen aramaları devre dışı bırakmanızı sağlayacak bir ayar seçeneği sundu ve iOS uygulamasına da aynı özelliği ekledi.

Yapılan güncelleme ile arama kutusuna anında cevaplar geldi. Bir soru yazdığınızda cevabı otomatik olarak çıkacak.  Bu bakımdan Google kullanıcıya hem zamandan tasarruf ettirmiş olacak hem de aciliyeti bir nevi acile dönüştürmüş oluyor.