Google’ın Başarışız Sonuçlanan İnternet Balonu Projesi

Google’ın Başarışız Sonuçlanan İnternet Balonu Projesi

Google’ın İnternet balonu projesi başarısızlıkla sonuçlandı. Google, kırsal kesimde yaşayan kişilere internet erişimi sağlamak amacıyla başlatmış olduğu internet balonu projesini sonlandırdı. Başarısız olma nedeniyle sonlandırılan internet balonu projesinde maliyetleri düşürmek için çalışmalar yapmalarına rağmen, internet balonu projesini sürdürmekte zorlandıkları dile getirildi. Yapmış olduğu açıklamada ‘’Looun’un yolculuğu sona eriyor’’ ifadelerine yer veren Westgarth, 2020’nin Temmuz ayı itibariyle 4G hizmeti sağlayan internet balonlarının hizmeti keseceğini dile getirdi.

Ücretsiz İnternet Balonu Projesi Nedir?

Günümüzde teknolojinin ve internetin önemi gitgide kendini göstermektedir. Son günlerde gündeme gelen konulardan biri olan ücretsiz internet balonu projesi, Google tarafından açıklanan ve hayata geçirilmesi amaçlanan önemli projelerden bir tanesidir. Google tarafından düzenlenen internet balonu projesi ile kırsal kesimde yaşayan insanlar için ücretsiz bir şekilde 4G internet hizmeti verilmesi amaçlanmıştır. İnsanlığın var oluşusun günümüze kadar çeşitli aşamalardan geçerek günümüze kadar gelen teknoloji, çeşitli şekillerde kendini göstermeye devam etmektedir. Günümüzde oldukça önemli bir kavram olan internet; evde, yolda, işte ve hayatın birçok alanında kullandığımız bir ihtiyaçtır. Google, bu durumu göz önüne alarak kırsal kesimde yaşayan kişilere ücretsiz olarak internet erişimi yakalama imkanı sağlamaya karar vermiştir. Yapılan projeye göre birçok alanda internet erişimi geçtiğimiz süreçlerde başarılı bir şekilde sağlanmıştır. İnternet erişimi sağlanması kararlaştırılan alanlara Google tarafından birçok balon gönderilerek gerekli çalışmalara başlanmıştır. Google internet balonlarının başarılı bir şekilde hizmetini sağladığı alanlardan biri de Porto Riko’dur. Porto Riko’da yaşanan Maria kasırgası sonrasında internet erişim Google’ın sağladığı destek ile gerçekleşmiştir.

Google’ın Başarışız Sonuçlanan İnternet Balonu Projesi

Proje Büyük Bir Üzüntü İle Sonlandırıldı

Son zamanlarda oldukça fazla gündeme gelen Google’ın internet balonu projesi Westgarth tarafından ‘’Üzülerek söylüyorum, proje sonlandırıldı’’ ifadeleriyle son buldu. Sözlerinde üzgün olduğunu belirten Westgarth, internet balonu projesini sürdürmekte zorlandıklarını dile getirdi. Güneş enerjisiyle çalışan ücretsiz internet balonları geçtiğimiz süreç içerisinde Kenya’da birçok kişiye internete erişim imkanı sunmuştu. Balon projesinin kullanıldığı ve yarar sağladığı alanlardan bir diğeri de Porto Riko’dur. Porto Riko’da güneş enerjisiyle çalışan balonlar, birçok kişiye internet ihtiyacını giderme konusunda yardımcı olmuştur.