google in balonlari bedava internet dagitmak icin hazir 1487355033 1

Google’ın Balonları Bedava İnternet Dağıtacak

Google’ın interneti bütün dünyayla paylaşmak adına çok uzun süre havada durabilen balonlarıyla ücretsiz internet dağıtma projesi hakkında güzel haberler gelmeye başladı.
Geçtiğimiz zamanlarda Google ve Facebook gibi bir çok teknoloji devi internet kullanmanın insanların bir hakkı olduğunu savunarak internete erişim sağlayamayan kişiler için ücretsiz internet hizmeti sağlama çalışmaları hedefleniyor.
Ücretsiz internet hizmeti adına Facebook, uzun bir zaman boyunca havada durabilen bir drone ile çalışma sergilerken, Google ise bu yönteme benzer çalışmayı balonları üzerinden yürütecek. Google’ın uzun bir zamandır test etmiş olduğu bu balonlar hakkında sevindirecek haberler geldi.
Daha önce Google’ın yapmış olduğu testler sonucunda, balonların tam 3 ay havada kalabildiği öğrenildi. Ancak hava akımını net olarak tahmin edememe gerekçesiyle balonların olumsuz hava koşulları karşısında düzgün hareket edemeyeceği söylenmişti. Google bunla beraber makine öğrenme algoritmalarını geliştirerek bu sorunun üstesinden geldiğini belirtti.
Şuan bile geliştirme aşamasında olan Google’ın ücretsiz internet dağıtan balonları, kısa süre sonra hayata geçecek.

 

Son açıklanan bilgiler doğrultusunda, bir kaç ay sonra bu balonların ücretsiz internet dağıtma amacına kavuşacağı ve internet hizmeti olmayan bölgelere, ücretsiz bir şekilde internet hizmeti sağlanacağı belirtildi. Bakalım interneti olmayan insanların erişim hizmeti bulunmayan bölgelerde internet kullanımı sağlaması ne kadar sevindirici olacak bekleyip göreceğiz. Google’ın bu balonları uzun süre havada kalabildiğinden çok uzun bir zaman ücretsiz internetin devam edeceği düşünülüyor.