Googlein akilli klavye uygulamasi olan Gboard doodling YouTube ve Google Haritalari ekliyor

Google’ın akıllı klavye uygulaması olan Gboard, doodling, YouTube ve Google Haritalar’ı ekliyor

Google Arama ve diğer özellikleri doğrudan akıllı telefon klavyesine entegre eden Google’ın Gboard uygulaması günümüzde YouTube ve Google Haritalar gibi önemli Google hizmetlerinin entegrasyonu da dahil olmak üzere bir dizi önemli yeni eklemeyle güncellenmektedir. Bu, Gboard uygulaması kullanıcılarının konumlarını arkadaşlarınızla veya başka bir adresle doğrudan klavye üzerinden paylaşmalarını ve ayrıca YouTube uygulamasını ayrı olarak başlatmanıza gerek kalmadan YouTube videolarını arayıp paylaşmalarına olanak tanıyacak.

Gboard, Google Arama’yı mobil cihazlarda daha derine entegre etmek için geçen yıl ilk olarak iOS’ta başlatıldı . Hareket, cep telefonlarında gerçekleşen etkinliklerin çoğunun, Facebook ve mobil mesajcılar gibi bağımsız uygulamalarda olduğu ve web tarayıcısında gerçekleşmediği bir dönemde gerçekleşti; Google’ın bildiği kullanıcı davranışlarındaki bir değişiklik, alt çizgiyi etkileyebilir.

Buna ek olarak, mobil arama Google için daha pahalı. Ana şirketi Alphabet üç ayda bir kazançla daha yüksek trafik edinme maliyetleri bildirmeye devam ediyor – masaüstünde mobil aramaya geçişin bir sonucudur. Bu kısmen Apple’a Safari tarayıcısında varsayılan arama motoru olarak Google’ın mobil reklam gelirinin önemli bir kısmını ödemek zorunda kalmasından kaynaklanıyor .

Google’ın lehine olan bu değişikliği gidermek için kullanılan bir strateji, Google Arama’nın klavye içindeki en kullanışlı özelliklerini sunan bir mobil uygulama olan Gboard’dır. Uygulamaya, kullanıcılara, uçuş saatleri, haberler, restoran ve işletme listeleri ve benzeri şeyleri klavyeden aramalarını ve geri gönderilen bilgileri sohbete yapmalarını sağladı. O zamandan beri siz yazarken daha akıllı cümle önerileri , anında çeviri, GIF ve emoji önerileri ve daha pek çok şey gibi gelişmelerle genişletildi .

Buradaki en büyük fikir, Google’ı telefonunuzun web tarayıcısını başlatmak zorunda kalmadan akıllı telefonunuza yazmayı günlük deneyiminin bir parçası haline getirmektir.

Günümüzün güncellemesi, en erişilen Google özelliklerinden iki tanesini Gboard uygulamasına getiriyor; bu da, tüketiciler için daha çekici bir indirme yapabiliyor.

Şimdi, Google’dan klavyeden bir düğmeye basarak arama yapma seçeneğinin yanında, YouTube’da ve Haritalar’da da arama yapabilirsiniz. Sonuçlar, kart tarzında bir atlıkarınca ekranın altındaki yatay olarak hızlıca kaydırılabilir. Ardından, mesajlaşma için hangi uygulamayı kullanırsanız kullanın, bir muslukla, Sohbetinize herhangi bir sonuç ekleyebilirsiniz – Whatsapp, Messenger, iMessage veya diğerleri.

Googleın akıllı klavye uygulaması olan Gboard doodling YouTube ve Google Haritaları ekliyor

İlk Harita sonuçları, bulunduğunuz konum ve onu izleyen diğer işletmelerdir. Veya bir adres için Haritalar’da arama yapabilir ve bunun yerine ekleyebilirsiniz.

Bu arada YouTube’un entegrasyonu, YouTube’un kendi sitesinde olduğu gibi video paylaşım ağında arama yapmanıza, ardından bir videonun bağlantılarını konuşmanıza eklemenize olanak tanır.

Bugün yayımlanan daha küçük, ama eğlenceli bir başka özellik çizim desteği. Bu yeni “Mürekkep” seçeneği, daha sonra metin yoluyla gönderebileceğiniz bir resim çizmek üzere yeni bir kaleme erişmek için emoji düğmesine dokunmanıza olanak tanır.

ink message width 492

Gboard son olarak Android’te , sohbette kullanabileceğiniz eşleşen emoji dosyalarını döndürmek için Gboard’un tanıyacağı bir emoji çizmenize izin veren bir çizim özelliği sundu . Bununla birlikte, yeni çizim özelliği doodülleri paylaşmaya odaklanıyor – çok iOS’da yerleşik “Dijital Dokunmatik” özellik gibi kullanıcıların kendi oluşturduğu resimlerini arkadaşlarınızla metin yoluyla paylaşmalarına olanak tanıyor.

Google’ın Gboard’daki yeni özellikleri ilk önce iPhone’da sergilediğini söylüyor. Aynı zamanda Arapça, İbranice ve Farsça dilleri de destekleyen güncellenmiş uygulama Apple App Store’dan ücretsiz indirilebilir .