Google Play Music Samsung

Google Ve Samsung Arasında Dev İş Birliği

Şimdilerde yeni seri akıllı telefonları Galaxy S8 serisini piyasa sürmesinin heyecanını yaşayan Samsung, yeni seri amiral gemisi modelleri için yeni bazı anlaşmalar yaptı. Samsung’un son olarak yaptığı anlaşma ise Google ile oldu.

Şüphesiz Samsung bu senenin en çok konuşulacak olacak akıllı telefonunu piyasaya sürdü. Çıkış yaptığı andan bu yana sürekli konuşulan ve yavaş yavaş satış rekorlarına doğru ilerleyen Samsung Galaxy S8 akıllı telefonlarının özellikleri ve sunduğu yenilikler tartışılmaz derecede iyi. Donanım olarak akıllı telefonların özellikleri tartışılmaz derecede iyi ama bu durum yazılım alanında da geri kalındığını göstermiyor.

Son seri Android işletim sistemi desteğiyle beraber yazılım alanında da başarılı sonuçlar elde eden markanın bunun yanında bazı özel planları olduğu da ortaya çıktı. Ortaya çıkan yeni detaylara göre Samsung bu seri için yazılım alanında özel bir anlaşmaya daha imza attı. Markanın Google ile yaptığı anlaşma sonrasında ortaya çıkan yeni durumu ise kullanıcıların nasıl karşılayacağı merak konusu. Öyle ki yapılan yeni anlaşmayla beraber Samsung artık resmi müzik uygulaması olarak Google Play Music servisini kabul ettiğini açıkladı. Samsung tarafından yapılan açıklamayla beraber ortaya çıkan yeni anlaşmanın Google’ın servislerini de epey bir öne taşıyacağı düşünülüyor.

Google Play Music Varsayılan Uygulama Oluyor

Yapılan anlaşmaya göre Samsung’un bu serisini tercih eden kullanıcılar varsayılan müzik uygulaması olarak Google Play Music servisini kullanmak durumunda olacaklar. Söz konusu sistem yenilenmesi iki firmanın yaptığı ortak bir çalışma sonrasında ortaya çıkmış durumda. Google’ın rakiplerini geride bırakacak öne geçmek için böyle bir adım attığı düşünülüyor. Ayrıca Google’ın servislerinin kullanım oranlarının bu şekilde çok daha yüksek rakamlara ulaşacağı belirtiliyor.

Google Play Music Samsung anlaşması

Google servislerinin kullanımını artıracak olan adımın Samsung kanadında nasıl karşılanacağı ise şimdilik merak konusu. İlk olarak Samsung’un Google Play Music servisi için destek vereceği açıklanmış olsa da kullanıcıların tabi ki kendi özel müzik servislerini de kullanmaları mümkün kılınıyor. Bu şekilde kullanıcılarını sınırlamayacağını belirten Samsung varsayılan uygulama olarak Google Play Music servisin kullanacak olsa da kullanıcıların istedikleri herhangi başka bir müzik servisini kullanmaları da mümkün olacak.

Google Play Music Kullanımı Ne Kadar Artar?

Tabi ki bu konuda Google Play Music servislerinin de Samsung kullanıcılarına özel bazı çalışmaları ve güncellemeleri olacağı belirtiliyor. Özellikler müzik servislerinde yapılacak olan güncellemelerle beraber çok daha başarılı bir uygulama sunulması düşünülüyor. Yine de Samsung’un tüm bunlarla beraber Google Play Music kullanım oranlarına ne kadar etki edeceği de merak konusu.

Eğer iki firmanın anlaşması ilgi çekecek olursak net bir şekilde Google’ın rekor elde edebileceğini söyleyebiliriz. Fakat servisin ne kadar tercih edileceğini görmek için uzunca bir süre daha beklemek gerekecek gibi duruyor.