google play 1

Google uygulamalarında ROM’lu cihazlara limit geldi

Eğer bir Android telefon kullanıcısıysanız ve özel ROM‘lar yükleme alışkanlığınız bulunuyorsa, bu saatten sonra biraz daha fazla zahmete gireceksiniz gibi duruyor. Google 16 Mart’tan sonra kurulan firmware’ler için doğrulanmamış cihazlarda kendi uygulamalarına erişimi engelliyor.

Sizlerde bu durumdan etkilenmişseniz eğer, Google hesabınıza erişim istediğinizde “cihazınız doğrulanmamış” uyarısıyla karşılaşacaksınız. Bu durum cihazınıza ROM yüklemenizi engellemiyor, ama her yükleme sonrası cihaz kimliğinizi beyaz listeye eklemenizi istiyor.

Her kişiye 100 limit sunuluyor!

Şuan için kullanıcı başına 100 cihaz kimliği limiti getirilmiş durumda. Eğer sizlerde çok sık fabrika ayarlarına sıfırlıyor veya çok ROM yüklüyorsanız eğer bu limite takılma riskiniz çok fazla. Google bunu aslında “az titiz” olan marka ve satıcıları dikkat konusunda uyarmak için yapıyor. Bu durum zaten Google hesap güvenliğinizi bir tık arttırmanız için yapılmış bir yenilik. Ancak ROM kullanıcıları yinede bu durumdan çok etkilenecek gibi duruyor.

ROM kullanıcıları henüz daha bu engele şuan yakalanmış değil. Ancak birkaç gün sonra veya 1 ay sonra kullanıcıların bu limite takılacağı kesin. Tavsiyemiz ROM yükleme düzeninizi biraz daha yavaşlatmanız ve bir düzen içerisinde değiştirmeniz.