Google Oto 1

Google Sürücüsüz Otomobil’de Seri Üretim Seviyesine Geçiyor!

Her geçen gün daha bir teknolojik oluyoruz! Her geçen gün teknoloji hayatımıza daha fazla girmeye devam ediyor ve edecek; yaşanan gelişmeler ve üzerinde çalışılan gelecek hazırlıkları da dur durak bilmeden devam ediyor.

Teknolojinin babaları diyebileceğimiz markalar bu alanlara yatırımlar yaparak uzun yıllar üzerinde çalışmış oldukları ürünlerini de yavaş yavaş piyasaya çıkarmaya başladığını da görüyoruz. Bu gelişmelerden biri de Google tarafından yaşandı.

Google’ın Waymo ekibinin uzun yıllardır üzerinden çalıştığı sürücüsüz otomobiller de edindikleri deneyimleri artık gerçek hayata uyarlayabilme aşamasına geldiklerini açıkladı.

Google’ın otomobiller özelinde çalışan bölümü olan Waymo, adını  duyduğumuz Firefly otomobilini bir kenara koyarak; Chrysler Pacifica peşine düştü.

Google’ın bu bölümü artık seri üretim yapılan Chrysler Pacifica gibi araçlara deneyimlerini aktarmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıllarda edindikleri bilgileri bu tür araçlara uygulayarak otomobil sektörünün gelişmesi sağlanırken bir yandan da kullanım alışkanlığını değiştirmeyi amaçlanıyor. Geçtiğimiz sene  Chrysler Pacifica’dan 600 adet satın alan Google LIDAR adı verilen teknolojisi ile donatarak kullanıma sunacak.

LIDAR (Light Detection and Ranging; veya Laser Imaging Detection and Ranging) olarak İsimlendirilen bu teknoloji ile lazer yöntemi sayesinde nesnelerin uzaklıkları anlaşılmaya ve yapay zeka ile işlemeye çalışıyor.

Waymo‘nun yöneticilerinden YooJung Ahn, paylaştığı bir yazı da şunları ifade ediyor: “Artık bir sonraki aşamaya geçtik. Halkımızın kendi kendine çalışan otomobilleri günlük hayatlarında kullanmalarına izin veriyoruz. Firefly’dan aldığımız bilgiyi ve son teknolojiyi yeni araçlara entegre etmeye hazırız.”